Loggbok2018-08-25
30 års jubileum

Idag har vi varit på Råå för att fira Råå Träbåtsförenings 30 års jubileum samt att döpa vår skeppsbåt. Dagen började med en segeltur kl 14,00 och vi fick fin segling i ett par timmar. Iland igen blev det förberedelser inför kvällen. Kl 17,00 Nina till oss och döpte våran skeppsbåt vilket var lite högtidig. Efter dopet dukades det fram räkor med tillbehör samt öl och vin. Tillbehör i form av 4 musikanter som underhöll fanns också på plats. Som tur var fanns det ett tält att sitta i då det började regna mycket. På bild 1 förättar Nina själva dopet. På bild 2 ser ni namnet på vår skeppsbåt och på bild 3 ser ni Per, Mats  och Bengt som fått till denna lilla fina skapelse.

Tack till Råå Träbåtsförening för trevlig dag och kväll

2018-08-24
Kräftsegling

Ikväll var det dax för kräftsegling med full båt. När våra gäster var hade kommit ombord gav vi oss av i ganska frisk SW vind. Vi gick för maskin mot Helsingör och satte segel norr om hamnen. Vi sätter kurs norrut men ser ganska snart en regnby och vi slår och seglar söderut istället. Kräftor och rökor med tillbehör kommer fram och detta äts med stor aptit. Slag nere på södra disken och vi får en fin slör hemmåt då vinden friskat i lite. I hamn går nöjda gäster iland och vidare på Fredagskvällen.

2018-08-02
Räkfrossa

Efter att alla våra gäster kommit ombord tog vi en genomgång av båten och om säkerheten. Efter avgång satte vi segel norr om hamnen och satte kurs på Kronborg. När vi kommit ut i sydgående kurs föll vi av mot Snekkersten och räkor kom på däck.Fick fin segling sydvart i avtagande vind. Gipp och ny kurs blev sydhamnen och när vi kom över nordgående kurs lovade vi upp och tog ner seglen utanför hemmahamn. Noteras att för dagen hade vi kvinnlig Capitan på denna segling vilket syns på bilden.

2018-07-28
Ventur

Idag skulle vi till Hven med gäster ombord. Vi satte segel söder om färjeleden och fick en fin bidevind ner mot Hven som syns om barbord. Efter samtal med hamnkaptenen får vi besked att vi ska ligga på norra molen i Kyrkbacken. När vi laggt till så dukar vi fram fisksoppa på däck. När vi ätit klart så får gästerna ett par timmars egentid på ön.Efter avgång går vi mot Råå för maskin då vinden dött ut och det blir eftermiddagskaffe på däck. Utanför Råå sätter vi segel och seglar hem till våran hemmahamn.

2018-07-23
Prova på segling

Ikväll var det prova på segling på programmet. Segel sätts med hjälp av våra gäster och vi kryssar norrut i svag vind.Flera av gästerna provade att styra vilket inte är helt enkelt i svag vind.Faller av hemmåt och seglar då psalmbok. Tjejen som styr fick nog seglarintresset väckt vilket är trevligt. Segel bärgas och vi lägger till på rätt tid och plats.

Idag har vi haft besök av Bo Johnsson från Styrsö som byggt Nina och han hade en hel del att berätta.

2018-07-21
Jan Johansson

Ikväll kom en familj med släkt och vänner til oss på Nina. Efter avgång sätter vi segel utanför hamnen och sätter kurs mot kronborg. Faller av och passerar färjeleden och får fin segling nära land. Räkor med tillbehör dukas fram på däck.Efter någon timme gippar vi och ny kurs blir sydhamnen. Det blir några slag norrut och till slut är vi utanför vår hamn och segel bärgas. Väl i hamn går glada gäster iland och tackar för fin tur.

2018-07-20
Svensexa

Innan lunch idag kom ett svensexegäng ombord hos oss på Nina som vi skulle flytta från Helsingborg till Gilleleje. Efter avgång får vi klart för oss att föremålet för utfärden har flygkaptensmössa på sig vilken kvickt blir utbytt. Strax innan Hornbaek serverar vi gräddstuvad pytt med aeggeblomme på däck. I Gilleleje är det mycket båtar så vi lägger oss på bunkringskajen och släpper av våra gäster som fortsätter sitt äventyr i Danmark och vi ger oss hemmåt.

2018-07-20
Tur med räkor

Ikväll va det dags för räksegling och det var full båt. Efter avgång satte vi segel och länsade sydvart. Räkorna kom snart fram på däck och dom åts med god aptit. En gipp utanför Råå och ätandet fortsatte. Slag och kryss norrut genom sundet. Bilden är på våra trogna följeslagare på denna typen av seglingar. Iland i Helsingborg går gästerna iland för kanske andra besök i kvällsvimlet.

2018-07-14
Räkfrossa

Ikväll var det räksegling för allmänheten på programmet. Satte fyra segel utanför hamnen och satte kurs i sydost. Vi fick platt läns och vi seglade psalmbok. Räkor med godsaker till dukas fram på rufftaket. Goda drycker kommer oxå kommer oxå upp. Gippar vid Knähaken och ny kurs blir Råå. Slår utanför Råå hamn och kryssar tillbaka mot vår hemmahamn i Helsingborg.  Iland 21,05  och glada och nöjda gäster grunnar över var kvällen ska fortsätta.

2018-07-13
Trädgårdföretag

Klockan 8 på morgonen kom ett företag som sysslar med trädgårdar till oss på Nina. Efter avgång sätter vi 4 segel i svag vindoch vi sätter kurs söderut. Vi har en tanke att segla runt Hven medurs.  Efter någon timma avtar vinden alltmer så vi ändrar planen och den nya blir att ankra syd om Kyrkbacken för bad. När vi ankrat är det i stort sett vindstilla. Många av gästerna passar på att bada. Lunchen består av fiskburgare vilket uppskattas. Efter vi lyft ankaret blir det körning för maskin hem till Helsingborg med nöjda gäster.

2018-07-13
Kartongbolaget

Kl 4 på eftermiddagen kom Kartongbolaget till oss för en segeltur i det fina vädret. Sätter segel utanför hamnen och sätte kurs norr om Kronborg. Faller av och räkor med tillbehör samt fläskfile och potatisgratäng kommer fram på däck. Detta äts med god aptit och både öl och vin drickes. Slag utanför Humlebaek och kursen är satt hemmåt. Kaffe med kladdkaka serveras som efterrätt även detta på däck. Väl iland beslutar sig en del av gästerna att fortsätta kvällen iland trots det är den 13:e.

2018-07-12
Räksegling

Ikväll var det åter dags för räksegling. När gästerna kommit ombord så höll Kenneth den vanligga säkerhetsgenomgången och när detta var klart gav vi oss iväg. Satte segel strax nor om hamnen och kurs Helsingör. Söder om färjeleden dukas räkor med tillbehör fram på däck som njut med öl, vin och vatten. Slår strax innan Espegaerde oc ny kurs blir hemmåt.Får göra en del kursjusteringar för komma rätt i separationen. Till kaj i Helsingborg går mätt, nöjda och glada gäster iland.

2018-07-08
Udo Jansen

Ikväll har vi varit ute med ett sällskap där flera hade seglarvana och även egen båt. Efter genomgång gav vi oss av och satte segel i 4-6 ms från NNV. Första benet blev upp i nordost därefter slag och ny kurs Kronborgoch då dukade vi upp Skonarplatta med smör, bröd och ost. Maten var mycket uppskattad ihop med öl och vin. Nytt slag syd om Snekkester och kurs hemåt i avtagande vind. Vilken makalös kväll vi fick på Öresund.

2018-07-06
Räkfrossa

På kvällens räksegling blev det återigen full båt. Efter genomgång av båt och säkerhet gav vi oss av. Seglingen bev ungefär som igår då det var samma förutsättningar. Räkor med tillbehör kom upp på däck och det dracks öl,vin och snaps till.vi släpper iland våra nöjda och glada gäster på Kajpromenaden i rätt tid.

2018-07-05
Helsingborgs Bilservice

Ikväll kom Helsingborgs bästa bilservice med Bengan i spetsen till oss på Nina. Vi sätter segel utanför hamnen och går norrut. Slag och kurs västerut och när vi kommit i den sydgående delen av separationen faller vi av och sydvart. Fisksoppa med tillbehör dukas upp på däck äts med stor aptit och det både öl och vin till. Vi lägger på vår plats något för utsatt tid och glada gäster går iland.

2018-06-28
Räkfrossa

Ikväll var det räksegling på programet. Satte fem segel utanför hamnen i NV vind. Slår inne vid land och seglar mot vårt grannland. Räkor med tillbehör och passande drycker äts på däck i jättefint väder. Vinden avtar nästan helt ocg vi gör nästan ingen fart när vi slörar hemåt. Maskin startas och segel tas ner. Väl i hamn lite sent går våra tacksamma gäster iland.

2018-06-26
Ikea

Ikväll kom ledningen på Ikea på besök hos oss. Efter avgång går vi söder om leden och sätter segel i sydlig vind och mycket norrgående ström. Kurs mot Humlebeak men vi lär hamna nor om Snekkersten. Slag och ny kurs Råå. Räkor, musslor, fläskfile, potatisgratäng med tillbehör dukas fram på däck. Slag och vi får en fin slör hemåt. Släpper iland glada gäster som fick fin segling.

 

2018-06-15
Räksegling

Ikväll var det dags för räkfrossa. Efter hand som Nina fylldes med gäster steg stämmningen ombord. Efter säkerhetsgenomgång gav vi oss av och satte fem segel i stark sydgående ström och svag NV vind. Räkor med tillbehör dukas fram på däck och njut med passande drycker. Seglandet blir svårt med rådande omstädligheter men vi får en fin kväll på Öresund med glada gäster.

2018-06-13
Di gamle

Idag skulle vi ut med Nils Pålsson och hans kompisar och segla vilket sedan några har blivit tradition. Vi hämtade dom på Råå och väl ombord blev det välkomstdrink på däck. Efter avgång sattes 3 segel och det blev platt läns ner mot Ålabodarna. Plötsligt ropar kocken att sillamaden var severad i salongen, därtill blev det säkert öl och snaps. Huvudrätten bestod av fisk och skaldjussoppa och vissa drack öl någon annan vinn. Under tiden kryssade vi oss upp mot Råå och under tiden blev det kaffe och Calvados på däck. Lämnar nöjda gubbar på Råå och ger hem till Helsingborg igen.

2018-06-12
Prova på segling

När våra gäster som skulle med på prova på segling kommit ombord gav vi oss av satte kurs norrut.Efter en liten stund satte vi fem segel och seglade för barbords halsar. Jättefint väder och ca 5 m/s NNV. Slag och kurs mot Danmark. Förberedelser för att sätta toppsegel. Sätter toppsegel för styrbords halsar vilket funkade bra(213 kvm segel). Slag inne vid Danmark och en halvvind hem till Helsingborg.

2018-06-10
Enexco

I eftermiddags kom en byggfirma ombord på Nina och skulle ut och segla. Efter samlingen och genomgång på däck gav vi oss av i mycket svag vind. Satte kurs norrut och satte strax segel. Ett par slag i NW vind som plötsligt ökade. Faller av och ny kurs Kronborg. Räker med tillbehör och goda drycker kom upp på däck. Slad söder om Snekkersten och kurs österut. Kryssar norrut och bärgar segel innan färjeleden. Hemma på utsatt med nöjda gäster.

2018-06-09
Nesoresso

Ikväll kom Nespresso till oss på Nina. När alla var kommna ombord drogs den sedvanliga säkerhetsgenomgången. Vi ger oss av och styr norrut och sätter sedan segel i nästan ingen vind 1,2 m/s 21 meter upp i luften.Räkfrossa dukas fram och en del får sallad.Tilldetta dricksöl,vin och vatten. Vädret är helt fantastiskt. En del avslutar seglingen med Irish coffe och vi får en makalös solnedgång.

2018-06-07
Technogarden

Ikväll kom Technogarden till oss för att segla. När alla kommit gav vi oss ivög strax efter kl18. Vi gick söder om färjeleden och satte segel och kursen bled Snekkersten.Det kom fram gräddstuvad pyttipanna med äggeblomma som njöts med blandade drycker. Slag och ny kurs blev Råå. Som efterrättblev det kaffe och kladdkaka. Slag utanför Råå och kurs hemåt i en fin slör. Hemma igen efter en fantastisk kvällssegling med glada gäster.

2018-06-06
Hven

Idag samlades vi på Nina för en heldagssegling till Hven. Efter avgång satte vi kurs sydvart i frisk sydlig vind och mycket nordgående ström. Satte segel utanför Råå och satte kurs mot Rungstedt. Slag och kurs Kyrkbacke. På vägen mötte vi Valkyrien från Höganäs.Med 36 cm lågt vattenstånd och sjö på sidangick det inte att gå in. Beslöt att ankra vid Norreborgför att äta fisksoppa. Sedan blev det slappa som syns.Vid 4 tiden satte vi segel och fick plattläns hem och på vägen blev det fika.

Igår var vi ute med kvälls och helgmottagningen och även då till Hven men med skillnaden att vi kynde gå in i Kyrkbacken. Ihamn serverades det en uppskattad laxpasta uppe på däck. På hemvägen blev det fika och vi var hemma igen på utsatt tid.

2018-04-25
Premiär

Då var 2018 års premiär avklarad. Seglade norrut i sundet  och vi fick en våldsam hagelby på som innehöll en massa vind. Vi fick även både regn och åska. Väl iland hade kocken fixat kokt korv med bröd. Det smakade bra då alla var lite frusna.

2018-03-03
Skeppsbåten

Då var det sjunde bordet på plats två till ska på plats ett i lärk och det översta som blir i ek.

Sedan blir till att sätta i svepen tillverka durk, reling och tofter och till slut ytbehandling.

2018-01-29
Segelsugen

När man sitter och tittar på gamla bilder i detta ruskväder vi har för tillfället längtar man till vår och en ny seglingssesång.

2017-12-23
God Jul

Skonaren Nina med besättning önskar alla gamla såväl som nya kunder en riktigt God Jul

2017-12-03
Lucior

Idag har vi traditionsenligt kört Helsingborgs lucior. I år hade vi förmånen att bjuda på fika med lussebullar och pepparkakor i vår varma salong.

2017-10-24
Höstrusk

Nu är alla segel, skot, block och naglar avplockat och finns på Råå Träbåtsförening för lackning. Nina har även flyttats lite söderut. Nu när vär jolle har fått köl och stävar bjöds det på kölsträckningslunch på Råå Träbåtsförening.

2017-09-01
Ahlsell

Ikväll har vi varit ute på Ahlsells ärliga räksegling. Vi ger oss av och sätter fyra segel till livemusik från fördäck framförd av Roger och Ronny. Seglar norrut i sundet och räkor kommer fram, dessa njuts med både öl, vin och snaps. Det mörknar och vi sätter kurs hemåt och tar sista timmen vid kaj.

2017-08-20
Rep och tömmar

Jag har en bekant som sa att på en segelbåt finns det rep och tömmar för flere tusen kronor. På ett segelfartyg blir detta ännu tydligare, dom går kors och tvärs på alla håll.

2017-08-19
sund told market

Efter seglingen i går kväll gich vi till H-ör för att vara med på Sund told market. Som syns på den lite suddiga bilden var vi pirater och alla barn fick tatueringar och en liten godisbit. Gemensam middag på kvällen för dom olika båtarnas besättningar. Detta är ett mycket trevligt arrangemang.

2017-08-18
Kräftsegling

Idag var det kräftsegling som stod på programet. Ger oss av och går syd om leden och sätter fyra segel. Väl nere i Råå bukt dukas kräftor med tillbehör fram på däck och sörplandet startar. Efter en del slag får vi en platt läns hemåt. Vi får rigga våra gippgajjar.iland på utsatt tid och inget regn vilket var ett tag sedan.

2017-08-17
Råå snus

På eftermiddagen kom Råå snus till oss och ville ut och segla. Det startade med skål i champagne. Gav oss av och satte fyra segel. Beslöt att segla runt Hven. Efter en del slag så rundar vi från öster. Kurs norrut igen och det dukas fram skaldjursplatta på däck och vad händer jo det börjar regna. Ner med allt och alla i salongen. Sedan serveras det kaffe med kladdkaka. Iland lite före utsatt tid med nöjda och glada gäster.

2017-08-12
Räksegling

Ikväll skulle vi på räksegling. Givetvis så regnar det.Vårt nya soltak får agera regntak. Vi beslutar att äta vid kaj och råkor med tillbehör tas fram. En del sitter i salongen och en del väljer att sitta under regntaket. Stämningen är hög och när ätandet är slut ger vi oss ut och sätter segel i regn. Vi kyssar norr om leden och vänder hemmåt och är iland vid niotiden. Regn hela tiden.

2017-08-11
Kräftsegling

Ikväll var det kräftsegling med full båt. Vi ger oss av och sätter fyra segel och kryssar norrut i sundet. Kräftor med diverse tillbehör dukas fram på däck. Det äts och dricks med god aptit. I hjd med Domste faller vi av och slörar hemåt i svag vind. Vi får en fin solnedgång och kommer iland med nöjda gäster.

2017-08-06
Tomatens Hus

På morgonen idag gick för maskin till Råå för att köra en askspridning. Det blev en ganska blåsig askspridning på havet.

Till kvällen kom Tomatens Hus till oss för tredje gången och skulle segla och käka räkor. Vi beslöt att käka iland i den friska vinden. Efter att räkor ätits med goda drycker till gav vi oss ut och satte tre segel. Vi satte kurs norrut och loggade som bäst 4,6 knop i 2,6 knops motström. Prognosen sa att vinden skulle avta vilket så gjorde.La till prick kl 22,00  i Norra Hamnenmed glada gäster.  

2017-08-05
Familjesegling

Idag samlades familjen Krabbe ombord på Nina. Vi startade med fika vid kaj och lite historik samt säkerhetsgenomgång. Gick för msk söder Helsingör och satte där tre segel.Får knepig segling (vandkantringar och byigt) men vi tar oss söderut. Fisksoppa serveras i salongen då det regnar emellanåt. Slag norr om Rungstedt och kurs norrut. Seglar upp så alla får se Sofiero från sjösidan och på vägen så är det eftermiddagsfika. På bilden hela gänget samlat på fördäck.

2017-08-03
Räksegling

Ikväll skulle vi ut på räksegling. Eftersom väderprognosen hade mycket regn och åska beslöt vi att äta vid kaj så det dukades i salongen. Vid 19,30 var ätandet och kaffedrickandet över och det började spricka upp över Danmark så vi gav oss av. Satte tre segel och fick till slut lite segling och vi fick se en fin regnbåge som landade på Kemira. Hemma strax efter 21 med torra och glada gäster.

2017-07-29
Ventur

Idag skulle vi på heldagssegling till Hven. När våra gäster hade kommit ombord började det givetvis regna.Går för maskin sydvart i frisk sydlig vind och ganska mycket sjö och regn. Beslutar att gå för maskin till Hven. Lägger till på den sydlige piren. Fisksoppa dukas fram i salongen då det fortfarande regnar. Gästerna går iland för lite egentid på ön och fortfarande regn. När gästerna kommer tillbaka står EM fikan färdig i salongen det regnar. Avgång och segel sätts och tro det eller ej så blir det sol och vi får fin segling hem. Trots det dåliga vädret släpper vi av nöjda gäster i Helsingborg lite efter utsatt tid.

2017-07-28
Wittgren

Idag på morgonen gick vi från Helsingborg till Råå för att hämta familjen Wittgren som skulle ut på en familjesegling. Avgång Råå och kurs norrut och efter ett par slag drejade vi bi där Anders Pålssons fiskebåt sjönk för många år sedan. Efter en kort stund dukades skonarplatta och laxpasta fram på däck. Gick till Helsingör för att äta glass. Avgång Helsingör och kurs Råå med alla segel uppe. Får fin segling i frisk sydlig vind. Lämnar våra gäster på Råå och går mot Helsingborg för räksegling.

På kvällen var vi ute på räksegling med full båt. Det blev en fin segling med vindar som skiftade i styrka och riktning. Vi fick lite regn på oss men det blev på det hela taget en fin segling.

 

2017-07-24
Nytt bord

Då var det nya bordet på plats på Nina. Det är lätt att både sätta upp och att fälla ihop. Plats till ca 10 personer runt om. Förvaring på däck i ett nytt fodral som skyddar mott väta. Blev rätt bra tycker jag.

2017-07-19
Råå museum

Så här trevligt kan man ha det om man följer med på Råå museums segeltur med Nina.

Den 19/7 är det en guidad tur på Råå museum samling kl 16,00.

17,00 avgår Nina från Råå för 2,5 timmes segling på Öresund.

Pris för detta är 375 kr/vuxen .325 kr för medlem i museiföreningen.  245 kr/barn.

2017-07-19
Råå museum

Idag skulle vi till Råå. Gick för msk till Råå och la oss utanpå Svalandia. Strax innan 17 kom våra gäster som varit på en guidad tur på museet. Avgång och sedan sattes alla segel och vi fick ett par timmars fin segling utanför Råå i det fina vädret. Släppte av gästerna på Svalandia igen och vi gick för msk till Norra hamnen igen.

2017-07-13
Räksegling

Idag har vi varit ute på räksegling igen. När våra gäster kommit ombord och säkerhetsgenomgången var klar gav vi oss väg mot Helsingör i frisk NV vind. Satte segel strax syd om färjeleden och kurs sydvart.Räkorna med tillbehör kom fram på däck. Slag utanför Humlebaek och kurs hemmåt. Väl hemma går nöjda gäster iland och för vissa fortsatte säkert kalaset.

2017-07-09
Torekov

Idag gav vi oss iväg 08,30 för maskin mot Torekov. Mycket vind NV och bara gaffelfocken sätts som stöttesegel. Mycket rullande. 14,00 kommer våra gäster ombord och vi ger oss av.  Sätter lite segel i den fortfarande friska vinden. Släpper iland våra gäster och ger oss hemåt och det blir en vinglig resa hem till Helsingborg. 

2017-07-08
Brölloppssegling

Idag har vi varit ute på brölloppssegling. Vi gick för maskin till Råå där vi skulle hämta gästerna. Vi låg på fiskekajen när brudparet med följe kom ombord. Efter en första skål gav vi oss iväg och satte fyra segel utanför hamnen kurs Norreborg. Bärgar segel och ligger och driver utanför campingen. Precis när ceremonin är slut e de som å öppna en kran (skyfall) Fin segling på hemvägen och vi lägger till på fiskekajen tidsenligt kl 18,10.

2017-07-07
Räksegling

Ikväll har vi varit ute på räksegling. När våra gäster kom ombord börjar det givetvis regna. Säkerhetsgenomgången blir under däck. Vi ger oss av norrut för att kanske komma undan regnet och till slut lyckas vi. Fyra segel sätts och räkorna kommer upp på däck. Det äts och det skålas med både öl och vin. Det är nästan obefintlig vind så vi driver norrut. Två av tjejerna på bilden har våra populära lånejackor på sig. På utsatt tid släpper vi iland en blandad skara gäster i Norra Hamnen.

2017-07-01
Ventur

Idag ska vi segla till Ven med gäster. Vi ger oss av och sätter alla segel söder pm färjeleden. Vi får fin segling söderut trots det börjar småregna. Passerar alldeles utanför Råå pir och sedan styr vi mot Ven. Lägger till i Kyrkbacken och det severas fisksoppa till lunch. Efter maten blir det lite egentid på ön. Avgång och kurs mot Helsingborg och det serveras em fika på vägen. Vinden dör ut och vistartar maskinför att hinna hem i tid. Hemma till utsatt tid med glada gäster. (Nästan inga gästbåtar vittnar om det dåliga vädret)

 

2017-07-01
Möhippa

Ikväll har vi varit på möhippa. Bruden kom på kajen med sitt följe och visste inget, det tog ett tag innan hon förstod att hon skulle ut och segla. När vi kommer ut sätter tjejerna alla segel i nästan helt stiltje.det utbryter vilt fotande och lekar startar. När ngn timme gått har vi helt vindstilla och solen tittar fram. Vi får en magisk solnedgång med oss på väg iland. Väl till kaj blir det ostbricka på däck.

2017-06-19
Nya segel

Ikväll så har varit ute och haft våra nya toppsegel och våran brefock på plats i riggen. Det har blivit en hel del nya tampar att hålla reda på. Nu skall det bli spännande att prova dom då det är lite vind för idag var det nästan vindstilla, det var iofs bra när det var första gången. Allt verkade passa så vi är nöjda.

2017-06-16
Räksegling

Strax innan avgång så startar naturligtvis regnet. Vi ger oss dock av mot H-ör i frisk västlig vind. Sätter två segel syd om H-ör och seglar sydvart. 7 knop med två segel. Räkor med tillbehör kommer upp på däck då det slutat regna. Det slår över en del men damerna ombord säger det är bra med saltvatten i håret. Väl hemma i Helsingborg går nöjda och glada samt lätt blöta ihåret gäster iland för nya upptåg.

2017-06-10
Extra räksegling

Den 10/6 har vi laggt in en extra räksegling mellan 18 och 21.

Pris vuxen 395 kr barn 295 kr.

Ring och boka på 0735/954810 Tomas eller 0704/952404 Kenneth.

2017-06-10
Extra räktur

Vid sextiden samlades gänget som skulle med på en extratur med räkor. Utanför hamnen sätts alla segel och vi sätter kurs mot H-ör.  Räkor med tillbehör kommer upp på däck och dom äts med passande drycker. Vi får en fin kväll på öresund och vi får till och med span på tumlare.

2017-06-08
Sjöfartsverket

Idag på eftermiddagen kom det 25 stycken båtmän och lotsar till oss på Nina. Dom skulle ut på en avtackningssegling för två stycken som gått i pension. Går över och sätter alla segel vis H-ör. Kurs sydvart och räkor med tillbehör kommer fram.  Det blir fin segling och räkorna går åt ihop med öl, vin och snaps. Slag vid Hven och vi får en fin halvvind hem. Hemma en liten stund efter utsatt tid med glada gäster.

2017-06-06
Riggning

Idag har vi varit på Råå och fått på råret på fockmasten. Vi har även fått upp fallor till bredfocken och till toppsegel. Nu är det provsegling som gäller och att komma på vad alla tampar heter. Puh det var högt att sätta blocken till toppseglen.

2017-05-28
Tumlarsafari

Idag har vi varit på Tumlarsafari. Vi gav oss av strax efter lunch. Utanför hamnen satte vi tre segel och segla över till Danmark för att få lite sjölä. Vi fick fin segling norrut och vid Hornbaek serveras fisksoppa. Vi gör en del slag i bukten innan vi styr kosan söder ut igen. Eftermiddagsfika serveras på däck medan vi har fin segling söderut. Kl 20,00 läger vi till på vår plats i Helsingborg.

2017-05-26
Sill o potatissegling

Ikväll gav vi oss ut med ett gäng som var sugna på sill o potatis. Alla segel hissas utanför hamnen och slörar sydvart. Maten dukas fram på luckan och njuts med både öl, vin och snaps. Slag i höjd med Humlebaek och kurs hemmåt. Jordgubbar med grädde kommer fram och det blir i stort sett tabberas på dom. En fantastisk fin kväll vi fick på Öresund.

2017-05-24
Bävrar

Idag fick vi bäverscouterna som är dom minsta från Råå sjöscoutkår som gäster. Vi var ute på en liten segeltur i fint väder. Dom hade med sig fika och det blev smarrig till havs. En del har en hel del spring i benen kan man konstatera.

2017-05-20
40 års kalas

Idag har vi varit på 40 års kalas. Det kom vänner, grannar och arbetskamrater till jubilaren allt som allt tjugo stycken. Efter strålande väder på morgonen var det vid avgång lite kyligt och småblåsigt. Sattes alla segel syd H-ör och kurs sydvart för bidevind. Servering av öl och vin. Slag utanför Rungstedt och kurs norrut. Det plockas fram Wraps, chips och jordnötter samt mer vin och öl. Får en fin segling hem till hemmahamn och vi släpper iland ett gänmg glada tjejer.

2017-05-18
Årets första charter

Ikväll har vi varit på årets första chartertur. I helt fantastisk väder kom det till oss ett tjugotal med bla antikhandlare. Väl ombord serverades ett glas med Cava. Vi ger oss av och går sydvart, sätter alla segel syd om färjeleden och kryssar söderut. Förrätten bestående av fisksoppa serveras på däck och därefter blir räkfrossa med både öl och vin. Slag utanför Råå och ny kurs blir norrut i avtagande vind. När vi kommer till Helsingborg har vinden avtagit helt och vi lägger till strax före 22. En fantastisk försommarkväll på Öresund.

 

2017-02-17
Nu drar det

Nu börjar det dra i seglartarmen. Dom senaste dagarna med soligt väder fick en att drömma om våren.

Bokningar börjar trilla in. Slå en signal eller mejla 0704952404 Kenneth 0735954810 Tomas eller info@skonaren-nina.se så ni kan få er segling när det passar er.

2016-12-22
Jul

Skonaren Nina med besättning vill önska alla gamla och nya kunder en God Jul och ett riktigt 

gott nytt år.

2016-11-27
Lucior

Så var sista körningen klar för i år. Vinden la sig en smula på eftermiddagen så vi beslöt att köra trots en del vind. Väl ute var det inte vinden utan grov sjö som var bekymmer  som bla kostade en trasig tallrik. Som vanligt hämtade vi luciorna i oceanhamnen men nytt för i år var att vi släppte av dom på nya kajen strax vid Tivoli. Allt gick trots allt väl och nu kurar vi ihop oss och drömmer fram emot kommande segelsäsong och många trevliga turer.

2016-11-22
Vintervila

Nu ligger Nina på sin vinterplats utanför Dunkers kulturhus och skall vintervila. Vi har en körning kvar och det är med Helsingborgs lucior Söndagen 27/11. Som syns har hon även blivit julefin i riggen.

2016-11-11
Säsongen slut

Nu är säsongen över för vår del, vi har fått den första snön som dock töat bort. Vi får tänka tillbaka på alla fina turer vi haft under detta året med alla glada gäster. Tjerna på bilden trivs utmärkt trots att dom dom får saltvatten i håret. Vill ni ut och segla under 2017 så boka gärna i tid så ni kommer vid det tillfälle ni vill. Ni kan antingen slå en signal 0704/952404 eller 0735/954810 eller skicka ett mejl. Nu kurar vi ihop oss inför vinter och drömmer om sommarn 2017.

2016-10-01
Askspridning

Idag har vi varit ute på en askspridning med ett sällskap. Efter ceremonin satte vi segel och fick ett par timmars fint seglande och vi klarade oss nästan från allt regn. Som det ser ut just nu har vi bara kvar att köra luciorna denna säsong.

 

 

2016-09-27
ElTel

På eftermiddagen kom ett gäng ifrån ElTel till oss på Nina. Vi ger oss av och sätter segel syd om färjeleden. Kryssar söder ut i sundet och fisksoppa dukas fram på luckan. Soppan avnjuts tillsammans med bröd, öl och vin. Vi får en fin slör hem igen och får se Helsingborg när det är mörkt. Det är otroligt många ljuspunkter man ser från havet.

2016-09-21
Limfjorden

Den 9/9 på kvällen ger vi oss av mot Limfjorden för maskin. Vi ska vara med på Limfjorden Rundt.Klockan sex på Lörd morgon passerar vi Hals och sätter segel och styr mot Aalborg. Framme i Aalborg blir vi liggande till Sönd kväll pga haveri med järnvägsbron. Månd morgon ger vi oss av mot Lögstör i strålande sommarväder och svaga vindar. Tis morgon startar tävlingen som går mellan Lögstör, Thisted, Struer, Nyköping Mors, Fur och Skive.Vi får segling i strålande sommarväder hela tiden och alla ombord njuter trots det är kappsegling. På kvällarna är det hygge med mat, öl och vin i stora tält på kajerna.Vi blir totalt sexa i vår klass och förstår att vi har för lite segel i dom svaga vindarna. Toppsegel skall ordnas till nästa säsong. På väg hem gör vi ett stopp på Anholt och summerar veckan med bara positiva omdömmen. Vi återkommer.

2016-08-23
Respartner

Respartner kommer till oss med en del av sina kunder. Efter avgång hjälps vi åt att sätta segel i den svaga vinden. När seglen är uppe är fisksoppan på gång. Soppan äts med bröd, öl och vin och som vanligt smakar det bra. 21,30 ligger vi vid kaj och däcksbelysningen och nöjda samt glada gäster går iland.

2016-08-19
Kräftsegling

Kräftsegling står på programmet för kvällen. Vi sätter segel i ingen vind alls utanför hamnen. Kräftorna med diverse tillbehör kommer fram och det blir en trevlig kväll med glada och upprymda gäster. Väl till kaj går gästerna iland och för vissa fortsätter kvällen på landbacken.

2016-08-18
Ahlsell

 

På sena eftermiddagen kom Släkten e värst och installerade sina instrument, högtalare, sladdar med mera på fördäck. Gästerna anländer vid 18 tiden och vi ger oss av och sätter kurs sydvart. Räkor kommer fram på däck och njuts med goda drycker och levande musik. Iland lite innan utsatt tid men bandet fortsätter spela till nöje för boende samt förbipasserande på kajen.

2016-08-17
Lyft och byggmaskiner

När våra gäster kommit ombord går vi för maskin i frisk vind och grov sjö över mot Helsingör och sätter segel. Kursen blir sydvart och räkor med västerbottenpaj kommer fram och detta njuts med öl och vin. Fin segling och vi slår och seglar hemmåt. Tar ner seglen strax norr om hamnen. När vi kommit iland så skiljs gästerna åt på kajen (det är ju arbetsdag imorgon).

2016-08-12
Seglingar

Fredagen den 12 hade vi en kräftsegling som dom fick mycket regn på om jag förstått rätt.

Lördagen den 13 började med att vi hämtade folk i Helsingör tillsammans med 8 andra skutor. Dom blev seglade över till Hell Helsingborg och avsläppta i färjehamnen-

På eftermiddagen hade vi en släktsegling och dom åt fisksoppa med bröd.

På kvällen stod räkfrossa på programmetoch det var som vanligt full båt.

Tyvärr har jag inga bilder då jag själv inte var med och seglade.

 

2016-08-06
Släktseglin

Idag var det en släktsegling som stod på programmet. Vi gick över till Helsingörs bukt och där åt våra gäster fläskfile med potatissallad. Efter maten satte vi tre segel och fick fin segling under Danska land. Vi slår vied Sletten och går norrut igen och bärgar seglen utanför Kronborg. Väl i hamn går nöjda gäster iland efter en trevlig segling.

2016-08-05
Kräftsegling

Ikväll har vi varit ute på en kräftsegling i svag vind. Vi satte fyra segel och gick norrut. Vi dukar upp kräftor på luckan med allehanda tillbehör och njuts med goda drycker därtill.Vi tar ner seglen lite ridigare än beräknat och går iland. Kaffe med avec serveras när vi laggt till på vår plats.

2016-07-30
Kullafrakt

På eftermiddagen kommer Kullafrakt till oss för en segeltur. Vi ger oss norrut i regnet för det ser ljusats ut på det hållet. Efter moget övervägande dukas skonarplattan fram i salongen. Helt vindstilla men regn. En del väljer att äta under däck men en tycker att är man på sjön ska man äta på däck. Vi får en stund utan regn innan nästa by anfaller oss när vi går iland. Alla nöjda och glada och tackade för goda maten.

2016-07-30
Födelsedagstur

Ikväll blev det en födelsedagstur på Öresund med 29 gäster. Utanför hamnen satte vi tre segel och börjar kryss norrut. Det kommer fram snacks som äts tillsammans med öl och vin.Vi börjar länsa hemmåt och kommer iland med upprymda gäster som går iland mot nya äventyr

2016-07-27
Li Nilsson

Kvällens segling startade med att vi gick för maskinner i Råå bukt och satte segel där. När seglen var uppe dukades det fram skonarplatta uppr på däck. slår utanför Råå och håller mot Sletten. Oväder tornar upp sigi väster så vi gippar mot Helsingborg och kommer mellan två regnbyar men slipper inte regnet helt. oland går nöjda och glada gäster iland. Vi hade förmånen att se tre regnbågar samtidigt

2016-07-23
Tumlarsafari

Till kl 12 har gästerna som skall med på Tumlarsafari kommit. Efter säkerhetsgenomgång ger vi oss av och sätter kurs norrut för maskin för det är helt vindstilla. Utanför Viken får vi syn på dom första Tumlarna. Fisksoppa med bröd severas på däck. Kullamannens ansikte visas på berget. Passerar Kullanäsan och vi går mot Ablahamn och sedan en båge ut i Skälderviken där vi ser många Tumlare. Segel sätts men vi gör nästan ingen fart alls. Eftermiddagsfika serveras och vid Viken får återigen se Tumlare. Iland på utsatt tid med nöjda gäster.

2016-07-21
Räkfrossa

Ikväll var dags för räksegling igen och det var full båt. Segel sätts utanför hamnen och räkorna åker upp däck. Det pillas räkor för glatta livet och skalen åker tillbaka i sjön (fiskarna blir glada) och till det hela dricks det både öl och vin. Till kaj går gästerna iland och försvinner i vimlet.

2016-07-16
Födelsedagsfest

På eftermiddagen idag har vi varit ute på en födelsedagssegling.  Det blev seglande i hemmavatten och under tiden serveradesdet fisksoppa med blandade drycker till.

2016-07-16
Födelsedagstur

På kvällen blev det ytterliggare en födelsedagssegling. Efter avgång sätts segel och vi går över mot Helsingör. Vi får fin segling under Danska land och maten dukas fram på däck. Slag vid Humlebaek och vi får fin slör hemmåt. Kaffe med avec och tårta serveras i salongen. Väl i hamn går nöjda och glada gäster iland.

2016-07-14
Räkfrossa

Ikväll har vi varit ute på en räksegling och det var full båt. Efter säkerhetsgenomgång ger vi oss av och sätter alla segel utanför hamnen. Det går nordvart i den svaga vinden. Räkor med tillbehör dukas fram på däck och det serveras öl, vin och vatten därtill. Plötsligt kommer det numera obligatoriska regnet och plötsligt är drygt hälften av gästerna i salongen. Kaffe koks och severas med starka drycker till. Segel tas ner och vi lägger till på vår plats och gäster går iland för vidare äventyr (det är ju semestertider).

2016-07-10
Svensexa

Efter lunch kommer ett svensexegäng ombord på Nina. Vi sätter segel utanför hamnen och seglar norrut. Slag och ny kurs sydvart och vi dukar upp fiskburgare på luckan. Slag syd om Kemira och vi har en fin halvvind hem. Iland vid fyratiden efter tre timmars fin segling.

2016-07-09
Sällskap

På sena eftermiddagen kommer ett sällskap till oss som ska äta sill och potatis till sjöss. Det startar med Cava och tilltugg vid kaj. Sätter kurs mot H-ör och sätter segel H-bukt. Sill och potatis kommer upp och en del väljer att äta i salongen. Slag syd för Humlebaek och på hemvägen serveras det jordgubbar med grädde.

2016-07-08
Skandlight

På morgonen kommer personal och UE från Scandlight till oss. Det startar med en sillamacka innan vi ger oss av söderut. Segel sätts och femkampen startar. Vi kryssar söderut utanför Råå och kommer ner mot Fortuna och Ålabodarna där ett flertal har sina rötter. Vår numera berömda fisksoppa serveras på däck. Kurs mot Hbg och vi seglar psalmbok med det serveras eftermiddagsfika uppe på däck.

 

2016-07-08
Räksegling

Full båt på kvällens räksegling. Efter avgång sätts segel och vi ger oss söderut. När räkorna kommer fram så startar naturligtvis regnet. Dom flesta fyttar under däck men en del stannar uppe. Räkor och drycker njuts och humöret är trots regnet på topp. Strax innan nio lägger vi till på vår plats och då slutar det så klart att regna.

2016-07-06
Födelsedagstur

Ikväll har varit ute på en födelsedagstur. Efter lite info om fartyget och säkerhetgenomgång ger vi oss av i den tidvis mycket friska NV vinden. I lä av Helsingör srveras laxpasta med dryck. När alla ätit klart sätter vi gaffelfocken och stagfocken och får fin segling sydvart. Loggar 6,5 för två segel. Slag vid Sletten och ny kurs Kronborg. Kvällskaffe kommer upp på däck. Tar ner segel norr om Kronborg sätter kurs på Helsingborg och är hemma en liten stund innan utsatt tid.

2016-07-03
Tumlare

I söndags var det tumlare vi skulle se. Satte segel norr om Kronborg och satte kurs norrut. Det gick trögt med strömm och vind emot. Passerar Hornbaek och startar maskin för att slippa ett stort åskoväder som passerar söder om oss. Lägger till i Gileleje och gästerna får en timme iland och vi fixar mat. Fisksoppa severas till kaj och sen ger vi oss hemmåt. Fin segling hemmåt och plötsligt e dom där (Tumlarna) tror alla fick se dom. Väl hemma lämnar vi glada gäster som gärna vill komma tillbaka. Tumlarspanare på bilden.

2016-07-02
Sydbeläggningar

Idag har vi haft nöjet att ha Sydbeläggningar på en heldagssegling. Vi satte segel vid Kronborg och gav oss norrut. Vi bestämmer att lunchen skall intas i Gileleje. I hamn i Gileleje äts det fläskfile med potatissallad och när lunchen är avslutad ger vi oss hemmåt igen. På väg hemmåt serverar vi EM fika och vi får tillfälle att se tumlare. Väl iland skall gäster iväg och se på Kim Larsen.

2016-07-01
Trä och list

På kvällen kom Trä och List till oss på kvällen för en segeltur med räkor. Samma tråkiga vind och ström så vi gav oss söderut. Satte återigen segel utanför Råå men denna gång dukade vi fram räkorna i salongen. Hög stämning ombord och regnet har upphört. Dom sista ölen kan avnjutas uppe på däck i en fin solnedgång.

2016-06-30
Ikea

Idag på eftermiddagen har vi varit ute och seglat emd en avdelning från Ikea. Satte segel nere i råå bukt och det började snart hällregna. Alla gäster nere i salongen och bara styrman på däck. Vi får trots allt en fin avslutning på eftermiddagen.

2016-06-30
Räkor

Ikväll har vi varit på räksegling. Med i stort sett full båt gav vi oss söderut. Satte segel i Råå bukt och fick upp räkor med tillbehör på däck. Hällregn igen och räkorna ner i salongen. Stämningen blir hög och alla alla njuter. Regnet upphör och en del dricker kaffe med en liten avec därtill uppe på däck.

2016-06-29
NCC

På eftermiddagen idag fick vi besök av personal från NCC. Dom skulle komma kl 15 och 5 minuter innan slutade det att regna och solen tittade fram. Vi gick för maskin söderut pga nordgående ström och under tiden avgjordes ett par moment i vår femkamp. Satte segel i Råå bukt och räkor med tillbehör dukas fram. Börjar ta oss hemmåt i den nästan obefintligga vinden. Väl i hamn går våra gäster iland för möjligga vidare äventyr

2016-06-26
Brölloppssegling

Ikväll har vi varit ute med ett brudpar och deras gäster. Själva vigseln var igår och idag ville dom ut och segla. Kryssar norrut i sundet och gräddstuvad pytt dukas fram. Maten äts på däck med öl, vin och vatten till. I höjd med Hittarp styr vi hemåt igen och får fin segling hemmahamn.

2016-06-20
Miss Alice

Idag fick vi besök av personalen från Miss Alice Vi blev ett knappt tjugotal som strax efter 13,00 gav oss av. Vi satte två segel i den friska sydligga vinden. Faller av och slörar norrut och räkorned tillbehör åker fram. Vi slår i höjd med Aalsgaards brygga och börjar en mödosam kryss hemmåt. Flickorna på bilden blir saltstänkta i håret men det gör inget för dom har trevligt. Väl i hamn en liten stund före utsatt tid.

2016-06-18
Captain Morgan

Efter lunch idag har vi plötsligt 25 gäster på däck. Efter en liten stund dyker Captain Morgan upp och bjuder alla på just Captain Morgan. Vi ger oss av och sätter segel i rätt frisk västlig vind. Bidevind norrut men det börjar bli sjö. Slag och söderut och smörgåstårta dukas fram på däck. Vi får fin segling med 16m/s i byarna. Iland på utsatt tid och Captain Morgan med följe går iland.

2016-06-17
Räkor

Ikväll har drygt 20 talet räkälskare samlats på Nina. Vi ger oss av och sätter fyra segel i den tidvis frisk NV vinden. Kommer in under Danska land och räkorna tittar fram på däck. Under tiden det äts och dricks så glider vi fram ända inne vid Danmark så vi nästan kan ta på det (mysigt). Småkillarna gillar att pilla räkor. Efter en fin segling släpper vi av mycket nöjda gäster på utsatt tid i Helsingborg.

2016-06-16
Scanlight

Scanlight har bjudit in kunder till lunch och det ska vara på Nina. Gästerna kommer 13,30 och fisksoppa serveras och det hela avslutas med kaffe och en liten kaka.

2016-06-16
Tetra pack

I ett ettrigt regnande kommer Tetrapack ombord på Nina och vi samlas i salongen. Efter lite mingel och säkerhetsgenomgång klarnar det. Vi ger oss av och sätter alla segel samt dukar fram räkor. Vi glider så nätt norrut i sundet och får en fantastisk avslutning på en annars mycket gråmulen dag.

2016-06-15
Hilti

På sena eftermiddagen kom ett drygt tjugotal av Hiltils personal till oss på Nina och skulle ut och segla och äta räkor. Vi går söder om färjeleden och sätter alla segel i den mycket måttligga ostliga vinden. Räkor med passande drycker dukas fram på däck. Det börjar dra ihop sig i öster och när ätandet är över brakar det lös. Segel plockas ner i hällande regn och gästerna är under däck. Väl i hamn något före utsatt tid.

2016-06-03
After Work

Idag har vi varit ute på en after work segling. Segel sätts och vi kryssar norrut i sundet medan gästerna njuter i det fina vädret.Öl och vin dricks med jordnötter och salta pinnar som tilltugg. Vi länsar hemmåt och släpper iland nöjda och glada gäster för vidare äventyr.

2016-06-02
Dialect

Idag fick vi besök av personal från Dialect som skulle segla, äta och ha möte. Efter avgång sätter vi tre segel och fläskfile med potatisgratäng dukas fram på däck. Efter maten blir det möte ombord och när det är klart sätter vi resten av våra segel. Vi får fin segling och är hemma strax efter utsatt tid.

2016-05-27
Sill och päresegling

Ikväll har vi varit ute på sill och potatissegling. Efter avgång sätter vi alla segel vi har och kryssar norrut. Potatisen koks och sillen plockas fram och äts med passande drycker. Måltiden avslutas med jordgubbar och grädde och vi får en platt läns hem igen i avtagande vind.

2016-05-25
Råå Sjöscoutkår

På sena eftermiddagen kom minstingarna på Råå Sjöscoutkår till oss på Nina för en liten segeltur. Vi satte ett par segel utanför hamnen och barnen tyckte det var spännande. Medhavd fika plockas fram och njuts på havet. Väl i hamn byte vi minstingarna mot gamlingarna för utbildningssegling. Alla segel sätts och det tränas segelsättning med mera. Även här käkas det. Plötsligt medan vi tar ner seglen vänder vinden 180 grader bara så där. I hamn beslås segel och dagen är till ända. Nästa segling nu på fredag Sill och potatissegling och där är lediga platsrer. 

2016-05-24
Barry Callebaut

Ikväll har vi varit ute och seglat med ett företag i kaffebranschen. Efter avgång satte vi alla segel vi har och gjorde några slag norrut i sundet. Räkfrossa dukas fram på som njuts med passligga drycker. Vinden avtar när vi är på väg hemmåt och vi får en fantastisk solnedgång på en trevlig segling.

2016-05-22
Nu börjar vi

Lusten att segla stiger i takt med utetemperaturen. Säsongen går igång på Tisdag kväll med ett företag. Är ni sugna på att komma ut och segla kan ni boka på hemsidan eller per telefon.

2016-05-09
Segelsugen

Nu när våren äntligen kommit till oss så blir man segelsugen. Följ med på en segling som ni hittar under fliken turlista eller chartra Nina till företaget,kompisgänget eller möhippa. Möjligheter är som sagt många. Dröj inte för länge med att boka för nu trillar bokningarna in.

2016-03-10
Vår i luften

Efter första vårdagen blickar vi framåt kommande seglingar. Vill ni ut och segla tex med firman på kickoff, afterwork eller firmafest eller något annat tema så hör bara av er men vänta för länge nu när bokningarna börjar trilla in. Ni kan även kolla på www.skonaren-nina.se där seglingsprogram, menyförslag och all annan information finns. Skepp o skoj

 

2015-12-30
Gott nytt år

Skonaren Nina med besättning vill önska alla gamla och nya kunder ett riktigt Gott Nytt År

2015-12-28
Segelsugen

Är ni segelsugna. Boka gärna i god tid för att få den tidpunkt som ni önskar er. Segelturer för allmänheten kommer under fliken Turlista 2016 i Januari.

 

2015-12-21
Jul

Skonaren Nina vill passa på att önska gamla som nya kunder en riktigt god jul och hoppas Tomten hittar till er. En riktigt god jul.

2015-11-29
Lucia

Då har vi gjort sista turen för denna säsongen med Nina. Vi hämtade luciorna vid gamla oceankajen och körde in vid kungstrappan och vände och körde ut och lade till på Helsingörskajen där luciorna steg iland för vidare transport till Terasstrapporna. Vi vill passa på att tacka alla våra kunder som gjort denna säsong minnesvärd trots stundtals dåligt väder. Nu blickar vi fram mot en ny säsong och ni är välkomna att boka närhelst ni vill. Turlistan med de olika seglingarna för allmänheten kommer att läggas upp på hemsidan i början av 2016.Återigen tack för 2015. 

 

2015-11-06
Askspridning

Idag har vi varit ute på en askspridning. Precis innan avgång slutar det att regna. Vi går för maskin en bit norrut i sundet och maskin stannas. Efter genomförd ceremoni går vi iland och det serveras smörgåstårta i Ninas varma och sköna salong.

2015-09-17
Varbergs kommun

Kl 18,00 har våra gäster som består av personal från Varbergs kommun kommit ombord för segling med räkfrossa. Vi ger oss av och sätter segel i frisk sydlig vind. Det blir en del slag mellan Kronborg och Helsingborg. Dåligt väder är på på gång söderifrån så vi beslutar att gå iland. Väl iland så dukar vi fram räkfrossa med öl och vin i salongen.  Efter ngn timme vid kaj lämnar våra nöjda gäster oss. Nu är årets seglingssäsong över och bara lucia körningen återstår innan Nina får vintervila. Vi ses nästa säsong på bryggan.

2015-09-10
Va Syd

Kl 9 på morgonen kommer personal från Va Syd och mönstrar på hos oss på Nina. Ger oss av och sätter segel. Kurs blir sydvart i svag vind och motström. efter några timmars seglande och femkamp ombord serveras fisksoppa på däck. Strax innan 14,00 går vi in i Kyrkbackens hamn på Hven vilket är våra gästers mål med seglingen. Lägger till på södra piren och släpper av våra gäster. Så snart gästerna gått iland ger vi oss av mot Helsingborg igen.

2015-09-03
Höganäsbolaget

Idag på morgonen kommer produkt och utvecklingsavd till oss på Nina.Dom startar med frukost ombord till kaj och sedan ger vi oss av och sätter segel. Efter en del kryssande går vi in i Helsingörs statshamn och lägger till vid kulturvaerftet. Gästerna går sjöfartsmuseet och äter sedan lunch iland. Ger oss av strax efter 14 och sätter ånyo segel. Vi får fin segling hem. Lägger till på vår plats och serverar eftermiddagsfika på däck.

2015-09-02
Sjöfartsverket

Efter att ha haft möte och pensionsavtackning kom lotsar och båtmän till oss på Nina för att segla. Efter seglena var satta dukade vi fram räkfrossa på däck. vi fick fin segling norrut. Några stycken tyckte det var enklast att sitta på däcket och äta. Slag i höjd med Aalsgaards brygga och ny kurs strax öster om Kronborg. Lite söder om leden slår vi igen och sätter kurs hemmåt. seglen tas ner och vi går iland och släpper av glada gäster. 

2015-08-31
Eltel

Ikväll har vi haft Eltel ombord för räksegling. Vi satte segel utanför hamnen och satte kurs norrut i svag vind. Första momentet i vår femkamp avgjordes innan räkor och öl dukades fram på däck. Efter en stunds räkfrossande börjar det regna och räkor och öl försvinner ner under däck i huj. Slag och kurs hemmåt . Fortsättning på femkampen som tillslut avgörs utanför hamnen. Väl till kaj går våra nöjda gäster iland

2015-08-29
Födelsedagsfest

Ikväll har det varit födelsedagsfest ombord på Nina ute på sundet. Satte segel utanför hamnen för sydlig vind.Kurs upp i nordväst och sydgående ström så det gick fort . Räkor med öl och vin dukas fram på däck. Efter divers slag bärgar vi segel utanför vår hamn. Lägger till på vår plats och släpper iland nöjda och glada gäster.

2015-08-28
Bensinteknik

Ikväll har vi Bensinteknik på besök. Vi sätter segel utanför hamnen och sätter kurs söderöver. Fläskfile med potatisgratäng och passande drycker serveras i salongenLOvar upp och får västlig kurs. Slag och ny kurs hemmehamn. Kaffe och starka drycker dukas fram under däck. På utsatt tid 22,00 går våra nöjda och glada gäster iland. 

2015-08-27
Öresundsvandssamarbetet

Avgår kl 9 med folk från Öresundsvandssamarbetet och sätter kurs på Helsingör. Lägger till i Helsingör och tar ombord fler gäster och ger oss iväg mot Köpenhamn. Frukost står framdukad i salongen. Efter frukosten blir det föredrag i salongen och hällande regn på däck. Lunchen består av fisksoppa. Lägger till Kbh och en del går iland och andra kommer på. Kurs Malmö och det blir em fika i höjd med Flakfort. Lägger till i Malmö och några går iland. Efter avgång sätter vi segel och börjar segla hemmåt. Kvöllsmat bestående av fiskburgare serveras. Strax innan 22 lägger vi till på vår plats efter sundet runt

2015-08-26
Länsförsäkringar

Efter att alla från Länsförsäkringar var kommna ombord gav vi oss iväg. Vi sätter segel precis utanför hamnen faller av mot kronborg. Räkfrossan dukas fram med tillbehör och dryck. När fotandet är klart hugger gästerna in. Efetr en del slag ger vi oss mot Helsingborg och bärgar segel utanför hemmahamn. Väl iland ger sig nöjda och glada iväg mot nya äventyr vad vet jag.

2015-08-21
Sundtoldmarked

I helgen har vi varit på Sundtoldmarked i Helsingör. Vi har varit här tillsammans med andra skutor och gammla träbåtar bla annat från Nyhavn. På lördagen var det marknad på kajen med tillverkning och försäljning av olika ting från tiden då det var tull i sundet. det var även 260 personer iklädda kläder från samma tid. På kvällen var det grillning i en av dom gamla varvshallarna. Hela detta arangemang är väldigt trevligt. Bilden är från bogserbåten Björn och visar ångmaskinen som fungerar.

2015-08-20
Ahlsell

Ahlsell med en del andra företag bjöd på räkfrossa ombord på Nina. Strax efter avgång börjar Cover for you spela framme på fördäck. Vi sätter segel och har kurs mot Marienlyst. Räkor med tillbehör dukas fram på däck. Slag och ny kurs blir Pålsjöbaden. Frossandet fortsätter och vi gippar och får ny kurs mot Svinbådan. Gipp strax innan Domsten och nu bär det hemmåt. Sista biten får vi ta hjälp av järngenuan och vi är hemma lite före utsatt tid och släpper iland nöjda och mycket glada gäster.

2015-08-16
Tomatens Hus

Ikväll har vi varit på räkfrossa med personal från Tomatens Hus. Efter vi satt segel i den friska byiga ostanvinden dukades räkor med goa drickor fram på däck. Vi fär en fin halvvind norrut. vi slår i höjd med Domsten och seglar biddevind hemmåt.När vi ska lägga till får vi testat våra nya däcksljus som lyser upp jättebra. Vi släpper av nöjda och glada gäster som kanske skall vidare i natten.

2015-08-14
Kräftsegling

Kräftsegling står programet ikväll. Strax efter kl 18 har drygt 20 gäster anlänt till Nina. Mycket och byig vind samt nordgående ström gör att vi går för maskin söderut. Vi dukar fram kräfter, räkor och goda ostar på däck och gästerna hugger in. Vi sätter lite segel och seglar hemmåt och är i hamn någon minut innan 21. Lite besvärligt att komma till kaj i den friska sydostligga vinden som blåser oss från kajen.

2015-08-11
Kvartsita

Idag har vi varit och välkomnat Kvartsita till Råå. Hon är den sista skutan som byggdes på Holms varv och det är för 70 år sedan. När vi laggt till blev först besök på fina Råå museum och sedan besök på Kvartsita. Sen kom en del och kikade hur vi har det ombord på Nina.

2015-08-08
Bröllopp

Bröllopp på Nina. Starx efter nio på morgonen kom en del av våra gäster ombord. Avgång för maskin och kommer strax utanför hamnen då det visar sig att brudbuketten är kvar iland. Om igen. Prövar igen och efter 3,5 timmar lägger vi till i Köpenhamn. Vigsel ombord och därefter en promenad på stan. Avgång från Kbh och maskingång då vi har vinden rätt i nosen och tid att passa i Hbg. Följet går iland för vidare äventyr.

2015-08-08
Möte

På väg hem från Köpenhamn möte vi en äldre dam med saxade segel. Damen kan möjligen heta Anna-Elise.

2015-08-07
Kräftsegling

Ikväll har vi varit på kräftsegling i strålande väder. Efter avgång sattes segel strax norr om hamnen i obefintlig vind. Kräftor och räkor med diverse tillbehör dukas fram på däck.Seglena hänger mest men flyttar oss norrut tack vare strömmen. Plötsligt kommer det lite vind och vi börjar segla. Slag i höjd med Hittarp och läns hemmåt. Bärgar segel norr om hamnen och vi lägger till och släpper av nöjda och glada gäster. 

2015-07-31
räkfrossa

Ikväll var det räkfrossa på programmet. När våra dryg tjugo gäster kommit ombord höll vi den vanliga säkerhetsgenomgången. Går för maskin över mot Helsingör i frisk NV vind. Sätter segel strax söder om hamnen. Räkor med tillbehör dukas farm på däck. Frossandet börjar och det njust både öl,vin och snaps till. Slår och seglar mot Kronborg. Vid pynten faller vi av och ny kurs hemmahamn. Bärgar segel utanför hamnen och lägger till på utsatt. En del gäster rumlar vidare.

2015-07-25
Bröllopp

Idag har vi haft bröllopp ombord på Nina. Efter ceremonin blev det mingel och skålande i bubbel. En räkcoctail med mer bubbel serveras på däck. Efter att flaggspelet tagits ned  ger vi oss av och går söder om färjeleden och sätter segel. Vi kryssar söderöver medans gästerna njuter i det fina vädret. Bärgar segel strax utanför Råå hamn. Vi lägger till på gamla Råå båtvarvs kaj och släpper av nöjda gäster som tar sig till fots till Rhss klubblokal för fest och vi går till Helsingborg.

2015-07-23
Räkfrossa

Kvällens tur har gått i räkans tecken. Vi har en del vind och sjö så vi beslutar att gå för maskin över mot Helsingör. Vi sätter segel söder om Helsingör och seglar söder över. Räkor dukas fram och drycker serveras. På bilden ses ett gäng glada räkpillare och det hördes många glada skratt därifrån. Slag vid Espegaerde och kurs hemmåt i den allt mer avtagande vinden. Hemma strax efter 21 och nöjda och glada gäster fortsätter i sommarnatten. 

2015-07-21
Räkfrossa

Ikväll har vi varit ute på räksegling. Vi gick för maskin över till Helsingör i rätt grov sjö och satte segel söder om hamnen. När väl seglen var uppe (blev inte alla) sådukades räkorna fram på däck med öl, vin och vatten till. Vi får fin segling under Danska land och slår vid Humlebaek och får fin halvvind norrut .Bärgar segel och är hemma en liten stund sent. Nöjda gäster går iland efter en segling med stundtals frisk vind.

2015-07-18
Tumlarsafari

Vid lunch samlas våra gäster som skall på Tumlarsafari hos oss. Efter avgång sätts fyra segel och vi kryssar norrut längs Danmark. Strax norr om Aalsgaards brygga ser vi Tumlare vid ett par tillfälle.Vinden har friskat i så vi beslutar att segla söderöver. Fisksoppa dukas fram på däck. Slörar sydvart i nio knop med lite motström. Slår strax innan Vedaek och får bidevind norröver. Sen em fika dukas fram och gästerna njuter av seglingen. På utsatt tid lämnar vi våra gäster i Norra hamnen. På bilden syns en av våra två marinbiologer som var med för att svara på frågor om Tumlarna.

2015-07-17
Räkfrossa

Ikväll var det åter dags för räkfrossa. Efter att gästerna kommit ombord och säkerhetsgenomgången var avklarad sågav vi oss av. Satte alla segel och kurs blir Kronborg. Efter att vi fallit av upp längs Danskkusten serveras det räkor med öl, vin och snaps. Stämningen är hög trots lite blåsigt väder. Börjar kryssa hemmåt i den starka nordgående strömmen. Väl till kaj lite efter utsatt tid med nöjda gäster.

2015-07-08
Extra räkseglingar

                         Extra räkseglingar

Vi har laggt in två stycken extar räkseglingar den 17/7 och den 21/7och boka kan du endast göra per telefon. Seglingarna är mellan kl 18,00 och 21,00 och kostar 395 kr för vuxen 295 kr för barn.

Bokar gör du på 0704/952404 kenneth eller 0735/954810 Tomas. Varmt välkomna.

 

2015-07-06
Konnovalenko

Våra gäster för dagen kommer med tåg från Malmö. Vi ger oss av i frisk och byig vind från SV och V. Vi går över till Kronborg och sätter segel i stark sydgående ström. Seglar norrut  och räkfrossa dukas fram på däck. Slår och seglar sydvart. Slag utanför Snekkerssten och kurs blir hemmåt medans kvällsfika serveras. Hemma ett par innan utsatt tid med våra glada gäster.

2015-07-05
Edman

 

På morgonen samlades släkt och vänner till familjen Edman på kajen hos oss. Vi ger oss av och sätter alla segel i den nästan obefintigga vinden. Kör för maskin söderut och fika serveras. Kommer in i Rååbukten och stannar maskin. Skaldjursplatta och fläskfile dukas fram på däck. sätter kurs norrut i sakta mak. Lägger till på vår plats något för utsatt tid med glada gäster.

2015-07-03
Räkafton
 

Ikväll har vi varit ute på en räksegling. Vi satte segel precis utanför hamnen och satte kurs norrut i den svaga vinden. Räkorna dukas fram på däck med olika tillbehör samt öl och vin. Vi får en alldeles underbar kväll till sjöss.
Vi gippar utanför Hittarp och börjar ta oss hemmåt . EN stund efter utsatt tid släpper vi av nöjda och glada gäster som fick en fin tur.

2015-07-02
Lottis gäng
 


Lottis gäng kom till Nina för att segla och äta räkor. Efter säkerhetsgenomgång ger vi oss av och sätter segel i den tidvis friska och byiga vinden. Slag utanför Kronborg och räkor dukas fram på däcksom njusmed goda drycker. Den starka strömmen har fört oss norrut så vi får en dryg kryss hem. Vi släpper av tacksamma gäster på utsatt tid i Norra hamnen.
2015-06-27
Kim Larsen
 

Fred den 26/6 ger vi oss mot Helsingör för att varamed på Kim Larsens konsert. Lörd startar med fint väder. Dagen förspills med olika göromål såsom att handla. Fram på dagen börjar det att små regna. Det regnar inte mer än att grillning kan ske på kajen. Sönd startar med frukost på däck i fint väder. Ger oss av vid halv elva och är hemma och är hemma elva efter en trevlig helg. 

2015-06-26
PTJ
 

På förmiddagen kommer kommer tandläkare, tandsköterskor och tandhygenister till oss på Nina. Vi ger oss av och sätter alla segel och kryssar norrut. Slår och platt läns söderut. Lovar söder om Boliden och kurs mot Danmark. Fisksoppan dukas fram på däck. Femkamp startar och angagerar alla ombord. Börjar segla hemmåt och är iland ca kl 17 med glada gäster.

2015-06-23
Kvällssegling
 

Ikväll samlades en liten tapper skara hos oss för kvällsegling. Vi sätter fyra segel i tämliggen frisk nv vind och seglar förbi Kronborg. Medhavd fika intas på däck. Diverse styrmän framför Nina med bravur då flera har seglingsbakrund.  Slag söder om Snekkersten och mot hemmahamn igen och vi förtöjer strax innan kl 21,00
2015-06-18
Thoren Group
 

Klockan 9 på morgonen personal från Thoren Group till oss på  Nina.Vi ger oss av och sätter fyra segel och Danska land söderut under småregn. Vi får fin segling och i höjd med Rungstedt slår vi och dukar fram fisksoppa s på däck. Vi hinner inte mer än börja äta så kommer det en by med mycket vind och hällregn. Ner under däck med allt och alla. Fortsätter seglandet i fint väder och fram på eftermiddagen dukas kaffe fram på däck. Samma visa igen och kaffet med gäster ner i salongen. Strax innan kl fem på eftermiddagen nöjda gäster som fått vara med om en hel del.
2015-06-17
Vigmed
 

Kl 13,00 samlas personal från Vigmed på Ninas däck. Efter avgång sätts fyra stycken segel i den rätt så friska sydliga vinden och regnet. Efter en del kryssande söderut i sundet så bestämmer gästerna för att ha räkfrossa vid kaj. Vid 18 tiden är vi vid kaj och räkfrossa med öl dukas fram i salongen. Efter ett par timmars räkfrossande ger sig gästerna iväg på vidare upptåg.
2015-06-12
Askspridning
 I eftermiddags var vi ute på en askspridning. Vi avgick för maskin i strålande sommarväder och nästan ingen vind. Uppe vid Sofiero stannade vi maskin och och drev medan ceremonin utfördes och därefter fikade gästerna. Sakta hemgång för maskin till Helsingborg.
2015-06-12
Räkfrossa
 

På kvällen samlas ett tjugotal räksugna ombord på Nina för räkfrossa. Efter avgång för maskin sätts alla segel i den mycket svaga vinden. Räkor med tillbehör dukas fram på däck och frossandet tar vid. Vi ligger helt stiila och njuter av sommarkvällen. Vid niotiden släpper vi av våra nöjda gäster på Kajpromenaden.
2015-06-10
Kollo AB
 Tyvärr har jag ingen bild från denna segling. Sent på eftermiddagen kommer folk från Kollo AB till Nina. Efter avgång sätts alla segel i den tidvis friska nvvinden. Strax innan leden faller vi av och fisksoppa och sparrissoppa serveras på däck.  Detta njuts med öl och vin därtill. Strax efter 10 lägger vi till på vår platsoch släpper iland mätta och glada gäster.
2015-06-09
Askspridning
 Idag har vi varit ute på en askspridning. Vi lämnade Helsingborg och gick sakta för maskin upp till Sofiero. Askan spred i strålande väder och efter ceremonin gick vi sakta tillbaka till Helsingborg och gästerna åt smörgåstårta.
2015-06-05
Kvällssegling


Vid18 tiden samlas en liten men tapper skara som skall med på kvällssegling. Vi går söder om leden och sätter segel och kurs mot Snekkersten. det är kraftig nordgående ström så vi vinner ingen höjd på våra slag. Väl till kaj lämnar våra gäster oss 
2015-06-04
ElTel
 

På eftermiddagen kommer en personal från ElTel ombord hos oss. Eftermiddagsfika intas på däck. Efter avgång sätts alla segel  och vårt mål är Helsigør. Lägger till i statshamnen och gästerna går på byn.  Efter avgång sätts på nytt alla segel och vi kryssar norrut. Räfrossa dukas fram ihop med passande dryck. Vi får platt läns hem igen och väl till kaj är det besättningen som går iland. Gästerna skall sova över ombord.  Frukost serveras kl 8 dagen efter och sedan blir det möte ombord. 11,30 serveras lunch bestående av fisksoppa och sedan går gästerna iland och håller helg.
2015-05-30
Svensexa
 

Strax efter kl 18 stiger ett svensexegäng ombord på Nina. Dom vill ut en runda på sundet men inte segla. Vi kör över till Kronborg i en hel del dyning. Fotografering och sen tillbaka till Helsingborg. Väl till kaj serveras pyttipanna och öl. Stämningen är hög ombord Och strax efter 22 lämnar gänget oss för vidare äventyr.


2015-05-29
Veidekke
Vid 6 tiden på eftermiddagen samlas Veidekkes byggserviceavdelning på Nina en segeltur med räkfrossa. Vi går söderom färjeleden och sätter segel i ganska frisk sydostlig vind. Faller av och slörar norrut och räkfrossa med öl och vin dukas fram på däck. Strax norr om Helsingør dör vinden helt och hållet så vi ligger bara och driver. Det blir till att köra för maskin till Helsingborg och släppa iland våra gäster. Tyvärr ingen bild
2015-05-27
Handelsbanken
 

Personal på Handelsbanken samls vid vår kajplats vid 18 tiden och kommer ombord. Efter säkerhetsgenomgång beslutas att avnjuta fisksoppa med goda drycker innan avgång. Avgång och vi får en fin slör mot Espegærde doch med lätt regn. Slag syd om Snekkersten och ny kurs Kronborg och regnet upphör. Faller av vid Kronborg och får en fin halvvind till Helsingborg och är i land lite före utsatt tid med nöjda gäster som hinner med sina tåg.
2015-05-26
Extrainsatt räksegling
 

Den 10/7 har vi satt in en extrasegling med räkfrossa. Visst ser det väl gott ut. Seglingen är mellan18,00och 21,00 och kostar 395 kr för vuxen och 295 kr för barn. Välkommen att boka på tel 0704-952404 eller 0735-952404.
2015-05-21
PSK SYD
 


Vid 10 tiden samlas personalfrån PSK SYD ombord på Nina. Efter avgång sätter vi kurs mot Vedbæk och gästerna går ner under däck för möte och utbildning. Strax söder om Hven dukar vi fram skaldjursbuffe med passande drycker på däck. Vid 14 tiden går våra gäster iland i Vedbæk för vidare färd mot Bakken och vi ger oss av mot Helsingborg
2015-05-16
50 årsgille
 

Idag har vi ett 50 årsgille ombord på Nina. Före avgång blir det skålande för jubilaren med Cava. Vi lämnar Råås fiskekaj och går ut och hjälps åt att sätta alla segel. Det blir kryss söderut i sundet medan det dukas i salongen. Smörgåstårta med goda drycker avnjuts under däck medan vi slörar mot Råå igen. Väl till kaj igen lämnar nöjda och lite högljudda gäster oss på utsatt tid.
2015-05-15
Räkor
 

På sena eftermiddagen samlas ett gäng på Råå fiskekaj för räksegling. Efter avgång sätts alla segel och vi får en fin bog i den NV vinden. Räkor med tillbehör dukas fram på däck och njuts med goda drycker. Slag och vi får en fin slör hem i den avtagande vinden. På utsatt tid går nöjda gäster iland i en fin försommarkväll.

2015-05-14
På Råå
 

Så är vi på Råå . Vi startade eftermiddagen med förtrogenhetsutbildning för våra Plimsollare vid kaj i Helsingborg.
Vi ger oss av och sätter segel och utbildningen fortsätter med avbrott för fika. Vi får fin segling i den ganska frisk vinden. På bilden ses Ninna backa in på fiskekajen på Råå

2015-05-11
Råå
 

Mellan den 14/5 och 20/5 kommer Nina att ligga på Råå. 
Fredagen den 15/5 mellan 17,00-20,00 har vi en räksegling och priset är 395 kr för vuxen och 295 för barn.
Söndagen den 17/5 mellan 15,00-18,00 har vi sill o potatissegling och priset är 395 kr för vuxen och 295 för barn.
Turerna avgår från fiskekajen vid Råå Wärdshus.
2015-05-08
Helsingborgs Hamn


Ikväll har vi varit på säsongens första segling. Delar av personalen på Helsingborgs Hamn kom till oss och vi gav oss av och satte alla segel utanför hamnen. Kryss norrut i sundet i stark sydgående ström. Exotisk platta dukas fram på däck. Plattan avnjöts tillsammans med drycker som krävde både stora och små glas. På utsatt tid lägger vi till på vår plats och gästerna går iland för vidare äventyr i den lite kyliga vårkvällen. 
2015-04-25
Tumlarsafari
 
Följ med på Tumlarsafari
Den 18/7kl 12,00 ger vi oss av för att segla norrut och titta på Tumlare och vi beräknar var i Helsingborg kl 20,00.
Priset för denna tur är för vuxen 795 kr och för barn 495 och då ingår lunch och eftermiddagsfika.
Ring och boka på 0704-952404 eller 0735-954810.
 
2015-04-16
Smörrebröd
 

Varför inte starta seglingen med Danska smörrebröd och kanske en lille och en pilsner.
2015-02-20
Segelsugen
 

Nu börjar det dra i seglartarmen.
2014-12-22
God Jul


Vi önskar alla som varit ute och seglat med oss i sommar och alla andra en riktigt God Jul
och ett riktigt Gott nytt år
2014-11-30
Lucia 2014


Idag har vi kört årets Lucior. Luciorna steg ombord vid Oceankajen och sedan körde vi bland färjorna i inner hamnen och stannade en stund vid Kungstrappan. Kl 15,58 lägger vi till vid Helsingörskajen och Luciorna stiger iland för vidare till terasstrapporna.

Vi vill samtidigt tacka alla trevliga kunder för det gångna året.
2014-09-26
Weekend


Fredag kväll samlas några som hjälp oss under sommaren för en weekend segling. Vi ger oss av och sätter 4 segel i frisk västlig vind. Kurs Rundstedt. Mörkret faller och vi lägger till i Rungstedts hamn när det är kolmörkt.


Lördag morgon vaknar vi till strålande solsken och frukost med nykokta ägg intas. Avgång vid 11 tiden och segel sätts i frisk västlig vind (perfekt).  Målet är Nyhavn. Går in genom Lynetten och får en plats på södra sidan i Nyhavn. Pasta Carbonara på däck i strålande sol. Diverse inköp göres i den Konglige Hovedstan. På kvällen blit det räkor och vin.


Söndag morgon och fint väder återigen.Frukost och sedan avgång. SW vind och det fint mot hemmahamn. Loggar som bäst strax över 8 knop för fyra segel. Lägger till på vår plats i Norra Hamnen och vi käkar fläskfile innan gänget skiljs åt. Hoppas vi kan göra en liknande tur efter nästa år med samma fina väder.
2014-09-12
Nae Group


Lite innan lunch samlas ett gäng från Nae Group ombord på Nina. Vi ger oss av och sätter segel i relativt svag vind och kurs norrut. På däck serveras baugetter med öl och vin. Vi har en underbar eftermiddag på Öresund. På hemvägegen kör vi en tävling med bla knopar, skytte och ölhävning. Vi är tillbaka i Helsingborg vid 3 tiden på eftermiddagen med glada gäster.

På kvällen kommer det folk från Orcla Food som ska segla några timmar i solnedgången. Efter avgång sätter vi segel och styr norrut. Fisksoppa med gott bröd dukas fram däck. Därtill öl och vin. Strax vid niotiden är vi åter iland med nöjda gäster.
2014-09-04
Sjöfartsverket


Vid lunchtid kommer personal från Sjöfartsverket ombord på Nina. Fisksoppa dukas fram på däck. Efter lunchen har gästerna konferens ombord i salongen hela eftermiddagen med avbrått för eftermiddagsfika. 17,30 är konferensen över och vi ger oss av och sätter alla segel. Vi seglar ner mor Nivaa bukt och räkfrossa dukas fram på däck med goda drycker till. Utanför Rungstedt slår vi och seglar hemmåt igen och stämmningen är på topp. Runt 21 är vi hemma igen med mycket glada gäster. 
2014-09-03
70 års kalas


Vid halvtio på förmiddagen kommer våra gäster ombord och då står Danska smörrebröd med öl och Gammeldansk framdukat framdukat på däck. Vi sätter alla segel och sätter kurs mot Kronborg i den mycket svaga vinden. Utanför Ålsgårds brygga dör vinden helt och våra gäster badar i spegelblankt Öresund. Efter avslutat bad dukas det fram fisksoppa med goda drycker till. Strax innan 17,00 släpper vi iland nöjda gäster.
2014-08-29
Garantum


Kl 13,00 kommer våra gäster ombord och startar med att skåla i champange. Vi ger oss av i frisk ostlig vind oc sätter segel utanför hamnen. Vi seglar över mot Kronborg i mycket stark nordgående ström. Våra gäster som ska äta vallenbergare väljer att göra detta i salongen . Vi är iland runt 16,00 och gästerna går iland nöjda och fortsätter mot andra äventyr.
2014-08-28
Caverion


När gästerna anländer bjuds det på bubbel med tilltugg och mingel. Efter avgång sätts alla segel och vi får fin seglng på Öresund. Räkfrossa med tillbehör dukas fram uppe på däck. När vi kommit ihamn igen serveras det ostbricka med vin. Runt 21 lämnar nöjda gäster Nina.
2014-08-27
Ikea


Frukosten står framdukat på däck när våra gäster från Ikea anländer. Dom ska ha konferans ombord med ett pass segling på eftermiddagen. Till lunch serveras fisksoppa och på kvällen bjuds det på räkfrossa. Vi får ett par tre timmars fin segling på eftermiddagen. Strax efter 22 på kvällen mönstrar våra nöjda gäster av.
2014-08-25
Ortopedsegling


I veckan samlas ett stort antal ortopeder i Helsingborg för konferans. Vi hade förmånen att få vara ute och segla med ett gäng av dom. Efter avgång sätter vi alla segel och vi gör god fart. Vi har en man med ombord som bor på samma ö som Nina hade som hemmahamn innan vi tog över nämligen Donsö
2014-08-19
Bring Frigo


På kvällen samlas folk från Bring Frigo för att ha kräftskiva ombord på Nina. Då vinden är mycket frisk och stundtals hård och det är mycket sjö beslutar vi att stanna vid kaj. Kräftor, räkor, mjuka och hårda ostar dukas fram och detta njuts med passande drycker. Kvällen avslutas med kaffe, kaka och avec. Strax före 22 lämnar våra nöjda gäster oss.
2014-08-15
Bellakliniken


På eftermiddagen anlände Bellaklinikens personal till Nina för en afterworksegling. Efter vi lämnat hamnen sätter vi segel dock lite mindre än vanligt då vinden är frisk NV. Fisksoppa med stenugnsbakat bröd serveras upe på däck. Efter en del kryssande lägger vi till på vår plats och glada gäster går vidare för andra upptåg. Inga sura miner här inte.
2014-08-15
Kräftsegling


På kvällen samlas en blandat skara ombord på Nina för kräftsegling. När vi kommit ut går vi en bit norrut och sätter alla segel. Vi kryssar norrut i den starka sydgående strömmen. Kräfter, räkor, ost med mera dukas upp på däck. Alla njuter av både mat och vackert väder. Väl iland går mätta och belåtna kräftseglare iland.
2014-08-13
Golf
Idag har vi både lämnat och hämtat ett gäng grabbar på Hven som skulle spela golf. På ditresan serverade vi frukost och på hemresan var det räkfrossa med trevliga drycker till.
2014-08-08
Kräftsegling


Ikväll har vi varit ute på kräftsegling. Efter avgång hjälps alla åt att sätta samtligga segel och vi kryssar norrut i sundet. Kräftor, räkor, smör, bröd och olika ostar dukas på däck i ett strålande väder. Kräftorna avnjuts med goda drycker och ett par snappsvisor blir det oxå. Strax efter utsatt tid går mätta och glada gäster iland.
2014-08-05
Askspridning


Idag har vi varit ute på en askspridning på ett snällt Öresund. Ett värdigt slut på ett långt liv med Sofiero i bakgrunden.
2014-08-01
Räkfrossa


Ett drygt tjugotal samlas ombord på Nina för räksegling. Efter avgång sätter vi gaffelfock och stagfock för vinden är rätt så frisk och byig. Vi slörar norrut i sundet och räkfrossa dukas fram på däck och till det serveras det både öl och vin. När vi ätit klart startar en mödosam kryss hem till Helsingborg igen. Hemma i Helsingborg strax efter 21 med glada gäster. På bilden ser ni en tjej som med sin pojkvän seglat bla på Hoppet av Brantevik få god ordning på gaffelfockrns skot.
2014-07-31
Företagssegling


Idag har vi varit ute och seglat med ett företag. Efter avgång sätter vi tre segel i den tidvis friska och byiga vinden. Lunchen som består av fisksoppa förbereds i byssan medan vi seglar söderut längs Danska kusten. Soppan dukas fram på däck ihop med stenugnsbakat bröd och passande dryck. Slag i höjd med Nivaa och kurs norrut. Eftermiddagsfika sukas fram och vi passerar nära Kronborg.  Slag utanför Hittarp och slör mot vår hemmahamn . Iland med nöjda gäster ett par minuter före utsatt tid.
2014-07-30
Kvällssegling


Idag har vi varit ute på kvällssegling för allmenheten. Efter avgång hjälps vi åt att sätta alla segel. Kursen blir mot Helsingörs nordhavn i svag NV vind och en hel del sydgående ström. Medhavda matkorgar plockas fram och avnjuts på däck. Slag och ny kurs Tinkarpsbacken. Slag igen utanför Parapeten vilket betyder att vi tappat höjd i den svaga vinden. En del småslag utanför Helsingborg innan vi bärgar seglen och lägger till på vår plats med nöjda gäster.
2014-07-24
Räkfrossa


Lite före 18 på eftermiddagen börjar det samlas folk ombord på Nina, dom ska ut på räkfrossa. Ivriga händer hjälper till vi segelsättning och blir läns norrut i sundet. Räkor med tillbehör dukas fram på luckan och det serveras goda drycker till. lovar upp och startar en lite dryg kryss hemmåt. Hemma igen släpper vi av glada gäster som varit ute på Öresund i ett fantastiskt väder.
2014-07-22
Kalas


På bilden så har det just utbringats en skål för jubilaren. Vi ger oss av och ivriga händer och armar hjälper till med segelsättning. När alla segel är satta blir kursen Hvens NV rev.  Strax innan vi kommer fram till Hven dukar vi fram fisksoppa med stenugnbakat bröd. Vinden tar slut så vi får starta maskin ett tag för komma runt ön. Öster om ön kommer vinden igen och vi sätter kurs hemmåt. Eftermidagsfika serveras. Vi är i hamn strax före utsatt tid med nöjda gäster.
2014-07-17
Räkfrossa


Idag har det varit räkfrossa ombord på Nina. Efter säkerhetsgenomgång ger vi oss av och alla hjälps åt att sätta segel. Vi kryssar norrut i sundet och räkfrossa dukas fram på luckan. Räkorna avnjuts med goda drycker därtill.
Vi får en platt läns hem till Norra hamnen och vi kommer iland strax efter 21 på kvällen
2014-07-06
Askspridning Råå


Strax efter lunch ger vi oss av från Råå för att vara med om en väns askspridning som mycket tragiskt gick bort nyligen. Med oss hade vi ett stort antal av hans nära vänner.
2014-07-05
Brölloppsegling från Råå


Vi lämnar Råå på kvällen med ett par som ska gifta sig och med ombord är föräldrar och vänner. Fint segel väder och segel sätts med gemensamma krafter. Fisksoppa dukas fram på luckan och njuts med goda drycker till. Vi får fin segling och släpper sedan av gästerna i norra Hamnen för vidare äventyr.
2014-07-03
Wheere Tour
Vi ger oss av vid halv två på eftermiddagen med ett gäng som ska till Köpenhamn. Tyvärr är vinden precis stick i stäv så det blir inte mycket seglat , vi har en tid passa i hamn. Halvägs dukas en lättare buffe fram i salongen med goda drycker till. Tjugo minuter innan deadline lägger vi till på Admiralskajen för det var fullt i Nyhavn och våra gäster går iland efter en trevlig tur. Tyvärr blev det inte tagit något foto.
2014-06-24
Tego Landskrona


PÅ förmiddagen samlas Tego med kunder på Nina för först ha konferans och sedan segla. Vi ger oss av strax efter lunch och sätter alla segel. Vi seglar norrut i sundet och fisksoppa serveas på däck. Vi slår och seglar nu söderut genom ett fint Öresund. Febril aktivitet utbryter när tävlingar ombord drar igång. Google är till stor hjälp. Vi tänkte runda Hven men mycket regn på Svenska sidan gör att vi håller oss vid Danska sidan. När räkfrossan ska dukas fram börjar det stäcka även på oss så vi äter nere i salongen. Vid 21,30 lägger vi till i hamn och släpper av våra nöjda gäster 
2014-06-20
Alkoholtilstånd


Nu har vi fullständiga rättigheter ombord på Nina. Du kan få god mat med goda drycker ombord. Tack till Lolle som gjort vårt fina vinställ
2014-06-18
Advokatbyrå


Efter lunch samlas ett gäng tjejer från en advokatbyrå i Helsingborg ombord på Nina. Utanför hamnen hjälps vi alla åt att sätta segel och styra. Fisksoppa med nykokta blåmusslor som garnering dukas fram på däck. Tillbehör är stenugnsbakat bröd och gott vin. Vi seglar en sväng söderut och vinkar på Valkyrien som ligger och fiskar. Efter några timmars segling lägger vi till på vår plats och tjejerna går vidare mot nya utmaningar.
2014-06-13
Duvungarna


På morgone samlas personalen på Duvungarnas förskola på Sjöcrona på kajen vid Nina.
Samling i salongen för det ser ut att kunna bli regn. Vi beslutar att gå för maskin över till Danmark för vinden är frisk VNV. När vi kommit över sätter vi fock och stagfock och sätter kurs söderut (6knop). Diverse godsaker serveras i salongen. På ett ben söderut serveras det fisksoppa på luckan och alla njuter. Sista slaget och vi sätter kurs norrut och vi lägger till på vår plats strax före utsatt tid och iland går ett gäng glada tjejer.
2014-06-13
After Work


På kvällen samlas bla ett gäng från Helsingborgs hamn för att segla. Vi går som på FM över mot Helsingör för maskin då vinden är frisk. Sätter fock och stagfock och seglar sydvart. Diverse drycker med tilltugg avnjuts uppe på däck. Slag i höjd med Espegearde och kurs på hemmahamn. Iland strax efter 21 och gästerna går vidare i ljumma kvällen när vinden avtagit.
2014-06-09
Alkoholtillstånd
  Alkoholtillstånd
Nu har vi vi fått fullständiga rättigheter vilket innebär att vi serverar goda drycker tillsammans med god mat.
 
2014-06-03
Kvällssegling


Strax innan sex på kvällen samlas ett kompisgäng ombord på Nina. Sedvanlig säkerhetsgenomgång och därefter avgång. Sätter alla segel och ger oss norrut i svag vind. räkmacka duckas fram i salongen och den avnjuts med goda drycker. Slag i höjd med Aalsgårds brygga och kurs helsingborg. Kaffe serveras både i salong och på däck. Väl iland strax vid nio med nöjda gäster
2014-05-23
Brölloppssegling


På förmiddagen samlas ett brölloppspar med deras gäster ombord på Nina. Efter avgång sätts alla segel och vi sätter kurs mot Kronborg som vi vill visa för gästerna som kommer från alla världens hörn. Efter slag vid Kronborg dukas kaffe och wienerbröd fram på maskinkappen. Ny kurs blir Sofiero för att visa var bröllppsmiddagen kommer att äga rum. När visningen är klar tar vi oss till hemmahamn igen och släpper av våra gäster.
2014-05-22
MC Niel


Tidigt på kvällen samlas ledningsgruppen på MC Niel ombord på Nina och startar med en medhavd pickninck.
Efter avgång så sätter vi alla segel och sätter kurs mot Helsingör i den hårda nordgående strömmnen. Fisksoppa dukas fram och avnjuts i den ljumma försommarkvällen. Strax innan mörkrets inbrott lägger vi till på vår plats i Norra hamnen och släpper av våra nöjda gäster. 
2014-05-21
C G Drives&Automation


Vid halv sex på eftermiddagen samlas personal och kunder från C G Drives  &Automation ombord på Nina. Avgång och alla segel hissas och det pysslas i byssan. Räkfrossa dukas fram på luckan i den underbara försommarkvällen. Efter en del kryssande i den starka nordgående strömmen lägger vi till på vår plats i Norra hamnen och släpper iland ett gäng nöjds räkätare tillika skutseglare.
2014-05-11
Gilleleje


Strax efter kl 15 ger vi oss av från Norra Hamnen med ett gäng från Råå Sjöscoutkår som lär sig segla skuta.
Vi sätter 4 segel och sparar jagaren för vinden är ganska frisk i byarna. Vi kryssar norrut i sundet och rätt vad det är så kommer nybryggt kaffe med smör, bröd och pålägg fram. Vid 18 tiden tar vi seglen och går in i Gilleje hamn och lägger till. Besättningen gör sig redo för den mödosamma färden med tåg till Helsingör. Notera regnbågen på bilden.
2014-05-03
Råå Fiskarförening


På kajen i Råå samlas ett gäng ifrån fiskarföreningen efter luch för en segeltur. Vi sätter alla segel när vi komit ut på Öresund. Vi sätter kurs på Hvens norra i den friska västvinden. Passerar bojjen vid Hven och fortsätter mot Danmark. Frisk vind = vatten på däck. Slår precis söder om Vedbäck och smyger under Danska land. Fisksoppa och räkor dukas fram i salongen. I höjd med Rungstedt faller vi av och får en fin slör hem mot Råå. I salongen underhåller 2 man med sång och gitarrspel. Lägger till i Råå och nöjda fiskare går iland.
2014-05-02
Råå köpmannaförening


När Råå köpmannaförening kommer ombord har trubaduren redan riggat upp sina grejor. Vi lämnar kaj strax efter kl 18. Trubaduren sjunger Evert Taube när vi går ut ur hamnen. Väl ute sätter vi segel men låter jagaren vara nere. Kursen blir mot Sletten och fisksoppa med stenugnsbakat bröd dukas fram på luckan. Strax innan Sletten slår vi och ny kurs blir mot Råå. Det börjar bli kyligt så trubaduren fortsätter underhålla gästerna nere i salongen. Väl till kaj släpper iland ett gäng nöjda gäster.
2014-04-29
Räkfrossa


Kl 18,00 ger vi oss av från hamnen på Råå. Väl utanför hamnen hjälps vi åt att sätta samtligga segel. Vi kyssar norrut igenom sundet och räkfrossa med tillbehör dukas fram på luckan. Efter ett tags kryssande passerar vi strax akter om HMS Falken som slörar söderut i sundet. Senare ser vi Falken ankra på Råå redd. Vi gör ett slag och får en fin slör till Råå igen. Strax efter 21 lägger vi till på fiskekajen och kommer att ligga där till Söndag.
2014-04-10
Säsongen igång


Nu är säsongen igång. Årets första och yngsta seglare. Nu är det tid att boka.
2014-03-31
Extra turer


Vecka 13 har Nina varit uppe på land i Gilleleje för den årliga besiktningen från Transportstyrelsen och målning
av botten m,m.
Under vecka 18 kommer vi att ligga på Råå  och segla ett par extraturer därifrån.
Turerna kommer att vara räkseglingar och avgår från fiskekajen strax utanför Råå Wärdshus.
Datum för turena är
29/4 Kl 18,00-21,00
1/5   Kl 18.00-21,00
Priset är 495 kr/vuxen och 345/ barn
Ring och boka plats på Tel 0704- 952402 eller 0735-954810.
2014-02-21
Våren är här


Våren är här ..........och det börjar närma sig att boka våren och sommarens seglingar.
2013-12-22
Jul 2013


Vi vill önska alla som seglat med oss under året och alla andra en riktigt God Jul.

Skonaren Nina med besättning
2013-09-19
Flaggspel


Nina testar sitt flaggspel. Lär komma från ett Ryskt fartyg. Skall andvändas på ett bröllop på Lördag
2013-09-14
Kalas


PÅ eftermidagen kommer ett gäng som firar en som fyller 50. Vi går för maskin över till Helsingör och lägger till i statshamnen. Gästerna går iland för att dricka kaffe uppe i byn. När gästerna är tillbaka ger vi oss av och sätter segel utanför Kronborg. Vi får en fin segling i svag vind tillbaka till Norra Hamnen.
2013-09-12
Excits Worldwide


Ett gäng från ett energiföretag från Kristandstad samlas på kajen vid Nina. Vi ger oss av och sätter segel utanför hamnen och kurs mot Danmark. Räkfrossa dukas fram och äts till en jättevacker solnedgång. Seglar nära land och myser när månen går upp över Helsingör. Vid halv tio är vi tillbaka i hamn med nöjda och mätta gäster.
2013-09-11
Ecophone


På förmiddagen träffas en liten skara från Ecophone hos oss för en segeltur. Vi ger oss av och sätter segel i den svaga vinden. Strax innan luch går vi in till Helsingborg och hamtar en eftersläntare. Sätter på nytt segel och kurs mot Höganäs. Fisksoppa dukas fram på luckan och äts på däck. Eftermiddagsfika strax innan vi går iland och släpper av våra gäster i Höganäs.
2013-09-11
Johns Manville 2


Vid femtiden på eftermiddagen kommer ett gäng från Johns Manville och ska ut på kvällssegling. Efter att vi satt alla segel i den svaga vinden sätter vi kurs mot Helsingör. Skandinavisk buffe dukas fram och avnjuts på däck.
Vid niotiden är vi åter i hamn och våra gäster går iland för vidare äventyr.
2013-08-24
KompisseglingVid tretiden samlas ett gäng kompisar på vid Nina och ska ut och segla Efter vi passerat järjeleden sätter vi segeseglar bidevind för barbords halsar söderut. Medhavd mat dukas fram och äts på däck. Strax norr om Hven slår vi och slörar norrut genom sundet med god fart. När vi passerat leden bärgas och beslås seglen och vi är iland strax före 18.
15,00 ger vi oss av med ett kompisgäng som vill ut och segla. Strax söder om färjeleden hjälps alla åt att sätta segel. Vi seglar bidevind för babords halsar och håller på Hvens västra udde. Det dukas fram medhavd mat som äts på däck. Strax norr om Hven slår vi och får en fin slör hemmåt igen. Norr om leden hjälps vi åt att ta ner och beslå segel och vi är i hamn några minuter unnan 18.

2013-08-22
Kräftsegling


Ikväll var det dags för kräftsegling. Efter seglena satts utanför hamnen börjar vi kyssa norrut i sundet. Kräftor med tillbehör så som räkor, ostar och bröd mm dukas upp på luckan. Det äts och njuts i den fina sommarkvällen.
I höjd Domsten börjar vi att länsa mot Helsingborg igen och stämmningen är på topp. Iland strav efter 21,30 med nöjda och glada gäster.
2013-08-21
Skånebil


Vid niotiden på morgonen trillar administrativa avdelningen på Skånebil in och kommer ombord. Ger oss av och sätter segel i den svaga vinden. Efter passering av färjeleden på väg sydöver är det dags för frukost på luckan. Kurs söderut i vind som skiftar mycket i riktning. Söder om Hven dukar vi fram räkfrossa på luckan som äts tillsammans med medhavda drycker. Gippar i den svaga vinden och kurs mot Råå. Gästerna vill vara iland ett par minuter innan 17,00 så därför lägger vi till 16,58. Nöjda gäster går iland för att ta tåget till Ängelholm
2013-08-17
Costal Rowing


Fredag och Lördag har vi varit åskådarbåt till VM i Costal Rowing. Fredagen bjöd på ett rätt så gropigt Öresund med kraftig nordgående ström. Srömmen var till bekymmer för en del som inte tog höjd för utan fick ro mot strömmen för att runda en del märke. Lördagen bjöd på lite snällare förhållanden och vi kunde vara lite närmare dom tävlande.
2013-08-15
Mingelbåt


Efter en liten förflyttning söderut i våran hamnbassäng lägger vi till på bryggan utanför Dunkers kulturhus. Invigningen av VM i Costal Rowing skall ske på inne på Dunkers och vi är med (stort). Bortåt 19,30 väller det ut folk från Dunkers folk till musik av ett marimba band och ställer sig i kö vid Nina. Ombord på Nina ska mingelmat och dryck serveras. När kvällen är över har nästan 300 minglare fått mat och dryck ombord hos oss i Helsingborgs Roddklubbs försorg. Trevligt. Imorgon och på Lörd ska vi vara åskådarebåt på tävlingarna. Välkommna pris 100 kr.
2013-08-13
Drottning Blanka Gymnasium


Samling 09,00 med några dröjsmål. Genomgång av båt och säkerhet. Avgång och strax hjälps alla åt att sätta alla segel i den rätt friska W vinden. Kurs mot Nakkehoed med en del motström. Slår strax innan Hornbaek och sätter kurs på Kronborg, kocken förbereder lunch. Rundar pynten och lovar mot Nivaabukten. Tar ner två försegel och lunchen dukas fram på luckan (fisksoppa, champingonsoppa) med surdegsbröd. Slår straxi innan Rungsted och kurs hemmåt. Får halvvind/slör hemmåt men ser att det är dåligt väder på gång. Tar ner resten av seglen och strax har vi regn och 22 sekundmeter. Hemma vid 14 tiden med glada gäster.
2013-08-10
Familjesegling


Strax efter 10 på förmiddagen kommer våra gäster som ska ut och segla. Alla mönstrar på och barnen är välklädda med flytväst. Vinden gör att det bär sydvart i sundet och det blir en del kryssande för att undvika regn. Strax efter lunch blir det fisksoppa med tillbehör och kokt korv till barnen. PÅ bilden har vi en stolt kille som blivit styrman på Skonaren Nina. Är hemma igen strax efter 16,30 efter en fin dag på Öresund
2013-08-10
Kompisgäng


Kompisgänget från Bjärehalvön samlas på Ninas däck och vi har säkerhetsgenomgång. Sätter segel utanför hamnen och ger oss norrut i svag vind. Vinden ökar lite så det blir lite segling oxå och då kommer det fram diverse godsaker på luckan. Gippar i höjd med Aalsgaard och sätter kurs på Kronborg. Plockar ner alla segel då vi har åska runt om oss. Vi tar oss iland utan en droppe regn. Väl iland så har nog gästerna nya mål.
2013-08-09
Forsärlans Milöskola
På morgonen samlas ett gäng förväntansfulla lärare från  Forsärlans Miljöskola på kajen i norra hamnen.
Efter ombordstigning och sedvanlig genomgång av säkerheten ombord ger vi oss av och sätter segel utanför hamnen. Eftersom turen har blivit nedkortad så blir det en del slag över mot Helsingör och sedan tillbaka mot vår hemmahamn Norra hamnen i Helsingborg. Tyvärr inget foto
2013-08-09
Ryssbranden


Kl 20,30 ger vi oss av med ett gäng som skall till Råå och minnas Ryssbranden. Vi går för maskin och njuter av en strålande sommarkväll. Under tiden förvandlas våra passagerare till Ryska krigare. Vi smyger nära land efter Rååbaden för att skrämma Innevånarna. Vi går in i hamn och lägger till på fiskekajen. Har aldrig sett så mycket folk på kajen på Råå. Släpper iland krigarna som genast ger sig av för att bränna ner Råå. Trevligt arrangemang.
Blir kvar på Råå över natten.
2013-07-29
70 års kalas


Idag har vi varit ute och firat en man som fyllt 70. Vi satte segel söder om färjeleden och fick platt läns ner mot Hven i svag vind. Vi gör strandhugg i Bäckviken för hundrastning och bad. Under tiden förbereder vi pytt i panna med tillbehör. Ger oss av  och sätter segel medan gästerna äter pytt. Det blir kryss norrut i sundet. Väl i hamn vid 17 tiden lämnar nöjda gäster och skeppshunden oss.
2013-07-14
Henses kundsegling


På söndagskvällen samlas en del av Henses kunder ombord på Nina för kvällssegling. Vi ger oss av ut från hamnen i den tidvis friska vinden. Vi sätter gaffelfock och stagfock och kommer in under Danska land. Vi får bra segling när vi kommit undan den rätt grova sjön. Slår i höjd med Espegaerde. Medhavd kvällsfika intas. I hamn vid 21,30 cirka.
2013-07-13
HeldagsseglingKlockan 09,00 samlas våra heldagsseglare ombord på Nina. Efter avgång och hissande av alla segel blir det platt läns söderut i sundet. Vid hakens fyr blir det ny kurs och seglar västerut längs Hven. Faller av mot Rungsted och skeppets fisksoppa med bröd serveras. Slag och nu seglar vi norrut längs Danska land. Eftermiddagsfika serveras och 16,30 är vi tillbaka i Helsingborg.

2013-07-13
Bröllop


Efter att våra heldagsseglare gått iland ger ger vi oss av mot Bäckviken för att hämta ett bröllopspar med gäster.
Lägger till i Bäckviken och tar ombord bröllopsparet, gästerna och en liten orkester. Mot Helsingborg igen och orkestern underhåller från fördäck. Det serveras goda drycker med melon till. Lägger till på Helsingörskajen där alla går av för att fortsätta festen på H55 paviljongen.
2013-07-11
Räksegling


Strax efter kl 18 ger vi oss ut på räksegling. Vi sätter alla segel och sätter kurs mot Danmark. Väl över vid Danmark faller vi av och går söderut.Räkor, paj, ost och bröd dukas fram på luckan, sen är det bara att pilla.
I höjd med Humlebaek slår vi och styr hemmåt. hemma 21,40 och mätta och belåtna gäster lämnar oss.
2013-07-10
Johns Manville


När våra gäster som är personal från Johns Manville kommer ombord står våra Skandinaviska buffe framdukad på luckan. Maten njuts och samtalen sker på många olika språk då gästerna är från alla världens hörn. En kortare segeltur är planerad och den blir mot Kronborg vilket uppskattas av våra internationella gäster. Slag och kaffe serveras och strax efter 21,30 är vi iland igen. Inte helt omöjligt att seglarna uppsöker någon servering på vägen hem.
2013-07-05
Räksegling


Vid 18 tiden samlas 18 stycken förväntansfulla räkseglare ombord på Nina. Efter sedvanlig säkerhetsgenomgång ger vi oss ut ur hamnen och sätter alla segel. Kursen söderut efter Danska land och vi dukar fram räkor, vitlöksbröd, aioli mm  på luckan. Slag i höjd med Humlebaek och kurs Kronborg. Faller av mot Helsingborg. Klockan 21,30 går 18 stycken räkseglare iland för vidare äventyr
2013-06-23
Födelsedag


Vid 12 tiden samlas en familj på cirka 20 personer stora som små på kajen i Helsingborg. Vi ska ut och segla samtidigt som en man som just fyllt 90 skall firas. Det är regn i luften och ganska mycket vind så vi sätter lite mindre segel än vanligt. Det blir en del kryssande norr om stan samtidigt som jubilaren firas. Medhavda mackor
med öl och läsk intas på luckan. Efter maten blir det kaffe och chokklad. Väl till kaj strax innan 15,00
2013-06-18
Lunds stift


Strax före kl 9 undrar vi var dom blir av. Det visar sig att dom flesta åkt tåg från Lund med vad det innebär.  Samling på däck och uppdelning i vakter och genomgång av fartyget. Efter avgång sätts alla segel och seglingen startar i mycket svag vind. En av vakterna fixar frukost med nybryggt kaffe och pinfärskt bröd. Gott. Kryssar norrut i sundet i tilltagande vind från NV. Lunch förbereds i byssan och på däck pillas det räkor som kommer att ingå i fisksoppan. Vi slår och sätter kurs mot Kronborg och käkar lite sen lunch. Lite efter 15 är vi iland som planerat och släpper ett gäng nöjda seglare. Nu får tågen ta vid.
2013-06-17
FöretagscharterVid 18 tiden samlas anställda och kunder ombord och bjuds på skumpa och jordgubbar. Efter avgång sätts segel och vi kryssar norrut i den svaga vinden. Maten som består av fisksoppa med tillbehör förbereds under däck i byssan. Maten dukas fram på luckan och avnjuts ihop med vin och svag vind. Vid 21,30 är vi åter iland och vi skiljs åt efter en trevlig segling.

2013-06-10
WSP


Ett gäng från WSP group skall ut på kvällssegling. Segel sätts och kurs på Kronborg. Faller av och vi styr söderut.
Medhavd kvällsmacka kommer fram och intas på luckan i strålande solsken.Slag utanför Sletten och vi börjar kryssa norrut. Kaffe serveras och det njuts i fulla drag. Strax innan kl 22 är vi hemma igen med ett gäng nöjda gäster.
2013-06-07
After Work


Strålande seglingsväder. Ett gäng After Workare samlas på Nina strax innan 18,00. Avgång strax efter 18 och 5 segel sätts utanför hamnen. Bidevind mot Danmark . Faller av och håller mot Snekkersten, diverse mat och drikkevaror kommer fram. Underbart väder och hyggligt med vind. Slår strax innan Humlebaek och kan hålla på hemmahamnen med den nordgående strömmens hjälp. Väl förtöjda med ett nöjt gäng lite efter 21.
2013-06-03
Kvällssegling


Idag har vi varit ute på en kvällssegling. Med på seglingen var personalen från Dunkers matsalar. Efter avgång satte vi segel strax utanför hamnen och kurs mot Danmark. Faller av i den friska nordvästligga vinden och får en fin bog längs Danska land. Medhavd fika serveras samt diverse dryck. Slår i höjd med Humlebaek och kan nästan hålla på Kronborg. Utanför Kronborg faller vi av mot Helsingborg Strax efter 21 är vi åter iland med nöjda seglare.
2013-06-01
Kompissegling


Vid tiotiden samlas ett gäng kompisar från Laholm ombord på Nina för en segeltur i sundet. Efter avgång sätts alla segel och kursen blir norrut. Efter slag och ny kurs mot Ålsgård njuts det i fulla drag .
Vi släpper på skoten och slörar ner genom sundet och Kronborg passeras. Baguetter serveras som lättare lunch. Nytt slag och ny kurs blir Helsingör där vi släpper av våra gäster inne i statshamnen. Gästerna ska övernatta i Helsingör så vi går själva hem (tomt).
2013-05-30
sill och potatis


Avgång strax efter 18,000 och segel sätts utanför hamnen. Svag vind och vi seglar över mot Danmark. Strax norr om Kronborg dukas det fram sill och svensk nypotatis på luckan. Alla ombord njuter av den första nypotatisen.
Slag och kurs mot Sverige och vinden friskar i. Vinjuter av fin segling i underbart väder. Åter i hamn strax efter 21.
Imorgon är det after work segling.
2013-05-30
After Work


Efter en något sen avgång kom vi i alla fall iväg strax innan halv sju. Segel sattes med hjälp av våra gäster utanför Sillen och Makrillen men det var väldigt lite vind så gästerna bara satt och njöt i solen. Efter en timmes tid kom det lite vind så vi fick seglat en del innan det var tid att gå iland. Med på seglingen var vinnaren av 2 st fribiljetter som vunnits på Retro FM.
2013-05-20
Pålsjö Matbar


11,00 samlas personalen på Pålsjö matbar ombord på Nina som återigen ligger i Nrra hamnen. Efter avgång sätts segel utanför arbetsplatsen . Seglar över mot Ålsgård på Danska sidan. Faller av och ny kurs blir Kronborg.
Danska smörrebröd serveras uppe på luckan på Nina. Passerar färjeleden och fortsätter söderut. Slag utanför Espegaerde och ny kurs Hbg. Ca 16,00 lämnar 25 nöjda och glada krogmänniskor Nina.
2013-05-18
Råå Sjöscoutkår
Kl 18,00 samlas 27 förväntansfulla sjöscouter på fiskekajen på Råå. Alla mönstrar på och vi ger oss av. Segel sätts strax söder om Råå och kursen blir söder ut. Beslutar att segla runt Hven och fisksoppa serveras söder om Hven på en god halvvind. Vinden dör ut en smula väster om ön men återkommer när vi kommer längre norrut.
Får en god segling från norra Hven och hem till Råå. Vid 22 tiden mönstrar ett gäng  nöjda sjöscouter av Nina.
2013-05-17
Råå Fiskarförening


Vid 17 tiden samlas Råå Fiskarförening på fiskekajenför för en demonstration och provning av överlevnadsdräkter, livflottar, nödbloss mm. Tack till Anders x 2. Vi ger oss av och sätter samtligga segel
utanför hamnen och seglar för en babords halvvind söderut. Slår i höjd med Ålabodarna och sätter kurs norrot. Vinden känns stabil så vi dukar fram räkfrossa på däck . Passerar Färjeleden i mycket god fart. Slår vid Sofiero och seglar mot Råå igen. Väl iland så kommer gitarerna fram och allsång på däck startar.
2013-05-15
Råå Båtklubb


Råå båtklubb samlas på kajen i Råå och vi beslutar att äta fisksoppan innan vi lämnar hamn då vinden är rätt så frisk. Efter avslutad måltid ger vi oss av och sätter segel söder om Råå. Bidevind söderut i sundet.Faller av till halvvind och håller mot Norreborg. Slår utanför Norreborg och slörar mot Råå. Loggar 9,7 knop (rekord). Iland så lämnar 27 nöjda båtklubbsmedlemmar Nina på Råå fiskekaj.
2013-05-13
Råå GF
Vid 12 tiden samlas ett gäng från Råå GF på fiskekajen på Råå. Det är gänget som brukar vara ute och gå om
Torsdagarna. Efter avgång sätts alla segel strax utanför Råå. Kursen sätts mot Danmark i den friska sydligga vinden. Slag  och ny kurs blir Ålabodarna. Medhavd fika intas och vi faller av mot Råå. Väl i land mönstrar ett gäng nöjda men småfrusna vandrare av.
2013-05-03
Helsingborgs bästa bilserviceVid 16 tiden samlas anställda och kunder ombord på Nina.Efter sedvanligt mingel ger vi oss av och sätter
alla segel utanför hamnen. Vi kryssar norrut i sundet och efter ett par slag så serverar kocken vår goda fisksoppa
med bröd uppe på däck. Vinden börjar dö ut så vi får njuta av den ljumma kvällssolen. Vi startar maskin och
är i land vid 21 tiden med ett 25 tal mycket nöjda gäster.

2012-12-10
Procivitaselever


Procivitaselever från Malmö är och fotograferar
ombord på Nina i Norra Hamnen (kajsegling)
2012-12-02
Årets sista tur med Nina...
...var med Helsingborgs-luciorna som steg iland på Helsingörskajen för vidare
transport till terrasstrapporna.

2012-10-06
Heldagssegling


Vi ger oss ut på en heldagssegling med Skäldervikens Träbåtförening.
Vi sätter kurs mot Hven i svag vind. Ner mot Nivaabukten dör vinden helt
men då passar vi på att äta fisksoppa. Vinden kommer tillbaka och vi ger
oss av mot Kronborg. I höjd med Snekkersten blir kaffe och kaka.
Fram på sena eftermiddagen är  vi hemma igen med ett gäng som var
mycket nöjda.

2012-10-05
Sundsbussarna
Dom gamle på Sundsbussarna mönstrar på och vi ger oss av. Kursen mot Danmark och i lä
värms ärtsoppa som äts i salongen. Till efterrätt blir det som sig bör pannkakor. Kurs mot Helsingborg
igen. När vi laggt till blir det äpplekaka och kaffe.
2012-09-21
Electrokoppar
Electrokoppar mönstrar på och vi ger oss av.
Skapligt med vind från syd och kursen sätts mot Hornbaek.
I lä av Danska land börjar maten att värmas och serveras i salongen.
Slag och ny kurs blir Kronborg i hård motströmm. När vi närmar oss Helsingborg
har det blivit mörkt och vinden ökat. När vi kommer till kaj startar det att regna.
2012-09-17
Fint väder
Fint väder och vi är ute med lite folk som på
olika sätt har hjälpt oss med att få Nina i skick igen.
Turen går söder ut och i höjd med Råå slår vi och
det dukas fram räkor med tillbehör på däck.
Det har börjat skymma när vi kommer i hamn igen.
2012-08-29
H-H Mäklarna
 H-H Mäklarna är på segeltur i norra Öresund i fint väder. Fisksoppa värms och serveras till sjöss.
2012-08-28
Ruggigt väder
I lite ruggigt väder var Miljöverkstaden ute och seglade. Allt gick bra trots vädret, det är ju folk som är vana att vara ute i alla väder. När vi var komna i hamn dukades fisksoppa fram och den åts under trevliga former.
2012-07-18
Finnlines
Onsdagens segling var med ett gäng sjömänn från
Finnlines. Alla segel sattes och kursen sattes söderut
och vi gjorde god fart längs Danska kusten. Kaffe och
frallor dukades vilka avnjöts i fint seglingsväder.
I höjd med Nivaa slog vi och satte kurs mot Helsingborg.
2012-07-13
Fredagens segling
Fredagens segling var med ett företag och dess personal.
Var ute och seglade mellan Helsingborg och Helsingör i frisk sydlig vind. Efter avslutad segling dukades det fram räkor, grillad och sallader mm vilket avnjöts i salongen liggande vid kaj. Kvällen avslutades med kaffe.
2012-07-08
Kvällssegling
8/7 I Söndags var vi ute på en kvällssegling för allmenheten.
Vi slörade upp mot Sofiero i svag sydlig vind. Vid Sofiero lovade vi upp och gick mot Danmark och det togs fram medhavd fika. Vi slår och håller mot Helsingborg och då vänder vinden till ost, kryss med andra ord. Vi hinner precis 
iland innan mörka moln är i antågande
2012-07-06
Räktur för allmänheten
Fredag kväll var vi ute på en räktur för allmänheten.
Kursen sattes norrut och snart dukades det fram räkfrossa med tillbehör. Efter vi passerat Sofiero
och Kulla Gunnarstorp slog vi och kryssade hemåt. Strax innan vi var i hamn började det dugga vilket
inte störde dom nöjda gästerna.
2012-07-04
Nina i segeldugligt skick igen
Vi var ute med ca 20 personer som på olika sätt har
hjälpt oss att sätta Nina i segeldugligt skick igen. Vi satte kurs norrut och med hjälp av strömmen gjorde
lite fart framåt. Räkor med diverse tillbehör dukades fram och avnjöts på däck i fantastisk väder.
2012-06-28
Sofiero
Idag seglade vi ut med en askspridning i lungt och soligt väder. Ceremonin utfördes utanför Sofiero.
2012-06-27
Dagssegling med ett företag
Idag har vi varit ute på en dagssegling med ett företag.
Vi seglade ner mot Ven och loggade som bäst 9 knop med lite medström.
Vi rundade Hakens fyr på nära håll och därefter åt gästerna Skeppets fisksoppa med tillbehör.
När vi rundat ven hade vi en fin kryss tillbaka till NorraHamnen
2012-06-26
Skaldjursbuffe


Ikväll var vi ute i frisk nordvästlig vind och Nina gick som ett spjut trots att vi bara hade två segel satta. Vinden låg runt tolv sekundmeter och vi hade en underbar segling. När vi kom iland dukades det fram skaldjursbuffe till våra  gäster som var ett läkemedelsföretag med sina amerikanska ägare.
2012-06-14
Chartrat Nina
Vi var ute och seglade med ett företag som chartrat Nina. Var ute ca 2,5 timme och seglade sen tog vi oss  iland igen och det avnjöts fisksoppa och fläskfile med potatisgratäng i salongen.
2012-06-13
Nina seglar igen


Nina seglar igen. Efter lite drygt 14 månaders arbete så är premiär turen av klarad. Allt gick bra lite justeringar att göra men inget stort. 7-8 sekundmeter och vi loggade 8,1 knop med lite medström, bra för att vara första gången vi seglade med Nina
2011-08-11
Kräftsegling

Ikväll var det kräftsegling. Med full båt gav vi oss ut och satte fyra segel och börjar kryssa norrut. Efter en stund dukar vi upp kräftor med olika tillbehöroch det äts och dricks med god aptit.Vänder hemåt i höjd med Domsten i svag vind. Vi får en fin solnedgång och kommer iland med njda gäster.

2007-09-20
Limfjorden rundt

7/9 gav vi oss av mot Limfjorden i ökande SO vind vilken snare på dagen vred till SW vilket gjorde att vi fick mycket tråkig sjö. Framme i Hals strax före midnatt. 8/9 för maskin till Aalborg. 9/9 middag i Aalborg. 10/9 maskin mot Lögstör med middag på kvällen. 11/9 startar tävlingen och vi får 5 etapper med en del rigghaveri och andra småproblem, mycket vind och regn. Vi blir till sist 4 i vår klass av 11 båtar och är 1 i mål av 66 båtar på sista etappen vilket firas med champagne. Hemsegling efter en blåsig och regnig men trevlig vecka på Limfjorden. Skall dit nästa år igen.


segel
jöljöpk

WSP


Ikväll har vi varit ute med ett gäng från WSP group. Segel sattes utanför hamnen och kursen blir Kronborg.
Vi faller av ner mot Sletten och medhavd kvällsmacka intas. Fin segling söderut och många vill styra. Slag i höjd med Sletten och vi kryssar upp mot Helsingborg. Kaffe serveras på luckan. Efter ett antal slag är vi i hamn strax före kl 22. 

 

20170615

Tidigt på kvällen kommer ett gäng tjejer från turistbyrån och vill ut och pilla rejer .Utanför hamnen sätter vi alla segel och räkorna kommer upp på däck. Räkorna pillas och det dricks både öl och vin till.

Vi får fin segling och är i hamn på ungfär utsatt tid med glada tjejer som skall vidare ut påbyn